Lataa lisää tuotteita
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Hagelstamintie 31
015 20 Vantaa
Sähköposti: asiakaspalvelu@hooks.fi
Puhelin: 09-231 340 40 (pvm/mpm)
BOM!
Webbläsaren du använder är diskad.
Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:
Google Chrome, Safari, Firefox eller Microsoft Edge.
Kun olet menossa ratsastamaan, on tärkeää valita oikeat perusvarusteet ja tärkeät turvavarusteet, joiden tehtävä on suojata sinua mahdollisen onnettomuuden sattuessa. Hevos- ja ratsastusurheiluun liittyy toisinaan joitain riskejä, mutta voimme tehdä paljon lievittääksemme onnettomuuksia ja vammoja. Hevosenkäsittelyn ja hevosen ajatusmaailman oppiminen on yksi tapa, ja oikeiden turvavarusteiden valinta on toinen tapa. Uusimpien ja ratsastukseen erityisesti tarkoitettujen varusteiden hankinta ei ole välttämätöntä ratsastuksen harrastamiseksi, mutta monesti se tekee ratsastuksesta mukavampaa.
\\r\\nRatstastussaappaat vai ratsastuskengät? Lue lisää täältä
\\r\\nKypärät – lue lisää kypäristä täältä
\\r\\nTurvaliivit – lue lisää turvaliiveistä täältä
\\r\\nAloitamme lähimpänä vartaloa. Oikeiden alusvaatteiden valinta voi todella vaikuttaa siihen, että ratsastuksesi sujuu paremmin. Naisena sinulle on tärkeää että käytät hyviä urheilurintaliivejä, sillä ne säästävät sekä rintojasi, että selkääsi. Alushousujen ja pitkisten on hyvä olla saumattomia, jotta ne eivät hierrä, kun istut satulassa.
\\r\\nRatsastuksessa ja tallitöissä tulee helposti kuuma, tästä syystä on hyvä valita yläosaan jonkinlainen tekninen paita lähimmäksi vartaloa. Näin kosteus siirtyy tehokkaasti pois iholta, jolloin et palele niin herkästi. Myös puserossa tai takissa on hyvä olla kosteutta siirtävä ominaisuus, niin että pysyt kuivana ja lämpimänä. Käytä mielellään pehmeitä ja joustavia vaatteita, jotka eivät estä liikkumista ja antavat mahdolliselle valmentajallesi paremmat mahdollisuudet nähdä kuinka istut hevosen selässä. Jos takissasi on huppu, on hyvä jos se voidaan irrottaa. Näin vältyt esimerkiksi onnettomuudelta, jossa huppu esim. tarttuisi oksaan maastossa ratsastaessasi.
\\r\\nRatsastushousujen tulee istua hyvin, jolloin hankaumien riski pienenee. Materiaalista riippuen, ne saattavat myös parantaa istuntaasi. Ratsastushousut ovat tavallisia housuja hieman tiukemmat, jotta niistä ei synny turhia hankaumia aiheuttavia vekkejä. Ratsastushousujen saumat tulee olla sellaisissa paikoissa, että ne eivät häiritse. Ratsastushousuissa käytetään erilaisia materiaaleja esim. puuvillaa, polyesteriä, micropolyamidia ja elastaania.
\\r\\nRatsastushousut voivat olla kokopaikkaiset, polvipaikkaiset tai kokonaan paikattomat. Kokopaikkaiset antavat yleisesti ottaen paremman pidon satulassa, kun taas moni kokee että polvipaikkaisissa tai paikattomissa pääsee syvemmälle satulaan. Nämä ovat täysin mielipideasioita.
\\r\\nRatsastushousut on alun perin kehitetty käytettäviksi ratsastussaappaiden kanssa, mutta tänä päivänä niitä käytetään myös ratsastuskenkien ja minichapsien tai saappaanvarsien kanssa. Jos sinulla on jodhpurratsastushousut, niitä käytetään ratsastuskenkien kanssa. Jodhpurratsastushousun lahje on nimittäin suorempi ja leveämpi ja usein niissä on myös kuminauha, joka laitetaan jalan alle estämään lahjetta nousemasta ylös ratsastettaessa.
\\r\\nOn myös olemassa erilaisia päällyshousuja, jotka suojaavat ja pitävät sinut puhtaana, kuivana ja lämpimänä. Chapsit ovat käytännölliset ja helpot laittaa ratsastushousujen päälle. Voit jopa riisua ne hevosen selässä. Useimmat chapist ovat valmistettu mokka- tai nappanahasta, mutta myös vedenpitävästä materiaalista valmistettuja chapseja on tullut markkinoille ja ne toimivat erinomaisesti sateella.
\\r\\nTalvella voit käyttää ratsastustoppahousuja, jotka voi pukea ratsastushousujen tai thermolegginsien päälle. Ratsastustoppahousujen etu tavallisiin toppahousuihin verrattuna on, että niissä useimmiten on pitkät vetoketjut lahkeiden ulkosyrjässä, jotka helpottavat pukemista ja riisumista. Lisäksi näistä löytyy myös usein kokopaikka, jotta pito satulaan olisi parempi.
\\r\\nKäsineiden käyttö hevosten kanssa ja tallissa työskenneltäessä on paras tapa suojata käsiä. Käteen saattaa helposti tulla ”palovammoja” riimunnarusta jos hevonen esim. yrittää riistäytyä sitä taluttaessa. Käytä mahdollisimman notkeita käsineitä. Talvella kolmensormen käsineet ovat hyvä valinta ratsastukseen.
\\r\\nJoskus ratsastaessa apuvälineet kuten kannukset ja raippa ovat tarpeen. Kannuksia ja raippoja löytyy erikokoisia ja –mallisia, jotta jokaiselle löytyisi sopivat. Muista aina, että kannuksia tai raippaa ei tule käyttää hevosen rankaisemiseksi, vaan apujen tehostamiseksi. Muista aina tarkistaa kilpailusäännöistä, mitkä säännöt pätevät, jos olet menossa kilpailuihin.
\\r\\nTurvavarusteita ei koskaan saa jättää aurinkoon tai auton hattuhyllylle, sillä auringonvalo voi vaikuttaa varusteen materiaaliin haitallisesti.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/ratsastajan-varusteet/ratsastusvarusteet-ja-ratsastusvaatteet\":{\"id\":\"hooks-academy/ratsastajan-varusteet/ratsastusvarusteet-ja-ratsastusvaatteet\",\"path\":\"/hooks-academy/ratsastajan-varusteet/ratsastusvarusteet-ja-ratsastusvaatteet\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:233\":{\"id\":233,\"name\":\"Ratsastussaappaat vai -kengät\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/ratsastajan-varusteet/ratsastussaappat-vai-kengat\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nOn makuasia valitseeko ratsastussaappaat vai ratsastuskengät. Ratsastussaappaita löytyy suuri määrä eri malleja eri käyttötarkoituksiin. Ratsastusta aloittaessa ei ehkä halua heti sijoittaa paljoa rahaa varusteisiin ja silloin kumiset tai tekonahkaiset saappaat voivat olla hyvä vaihtoehto. Myös lapsille, joiden jalka kasvaa, voi ola hyvä hankkia edullisemmat kumiset ratsastussaappaat. Lisäksi kumiset saappaat kestävät paremmin kosteutta, eivätkä vaadi niin paljon hoitoa kuin nahkaiset saappaat.
\\r\\nRatsastussaappaiden eri malleja
\\r\\nSaapasmallin valinta riippuu siitä, mistä mallista pitää ja mikä tuntuu mukavimmalta jalassa. Mikäli kilpailee ja on suuntautunut tiettyyn lajiin, voi tällä olla merkitystä saapasvalinnassa. Kouluratsastussaappaat ovat usein jämäkämmät ja suoremmat varresta, ja niissä saattaa olla vetoketju säären sisäpuolella. Este- ja yleissaappaat ovat usein pehmeitä ja taipuisia, ja niissä on usein vetoketju takana ja nyöritys edessä. Kun valitset saapasta, huomioithan, että saappaan varsi \\\"laskeutuu\\\" hieman käytössä, eli ei kannata valita liian lyhyttä vartta. Mikäli varsi tuntuu alkuun hieman liian pitkältä, voit alkuun käyttää kantakiilaa, jotta et saa hiertymiä polvitaipeeseen.
\\r\\nRatsastussaappaat antavat paremman tuen pohkeelle verrattuna ratsastuskenkään, mutta mikäli haluaa käyttää kenkää, voi sitä käyttää gaitersin kanssa ja saada saapasta muistuttavan ulkonäön. Etuna on yleensä edullisempi hinta ja voi löytää täydellisesti jalkaan ja pohkeeseen sopivan yhdistelmän.
Talviaikaan, kun käytetään paksupohjaisempia ja leveämpiä kenkiä, voi olla tarpeen vaihtaa isompiin jalustimiin, jotta jalka ei onnettomuustilanteessa jäisi kiinni jalustimeen.
Huomioithan, että ratsastussaappaita ja ratsastuskenkiä ei ole tarkoitettu tallitöihin, sillä pohjat, saumat ja vetoketjut eivät ole suunniteltu siihen rasitukseen, jota lanta, virtsa ja kuivikkeet aiheuttavat.
Tallitöihin sopii paremmin tukevat kengät, joissa on paksu pohja. On olemassa myös turvakenkiä, joissa on teräksinen kärkivahvike, jotta hevonen ei kengän päälle astuessaan vahingoittaisi jalkojasi. On olemassa myös kenkiä ja saappaita, joissa pohja on vahvistettu virtsaa ja kemikaaleja vastaan, ja josta esim. naula ei mene läpi, mikäli sattuisit astumaan päälle.
Kun pukeudut huolellisesti, varmistat miellyttävän ratsastuslenkin tai tallityöskentelyn säästä tai vuodenajasta riippumatta. Emme tietenkään voi vastata siitä, millä tuulella hevosesi on, mutta asianmukainen vaatetus estää sinua palelemasta tai hikoilemasta. Pyysimme vaatesuunnittelija Ann-Therese Helgessonilta vinkkejä pukeutumiseen eri sääoloja varten.
\\r\\n✓ Ratsastushousut ehkäisevät hankaumia. Voit käyttää omien mieltymystesi mukaan joko koko- tai puolipaikkaisia, silikonipainatuksin varustettuja tai paikattomia ratsastushousuja. Kannattaa panostaa teknistä materiaalia oleviin housuihin, jotka hylkivät likaa ja vettä, kuivuvat nopeasti ja kestävät uv-säteilyä. Jos käytät ratsastuslegginsejä, niiden pitää olla mukavat eikä niissä saa olla häiritseviä saumoja.
\\r\\n✓ T-paita, pikeepaita, ilmava paita, tekninen materiaali vai neule? Tee valinta sen mukaan, missä ja miten ratsastat. Metsässä ratsastettaessa oksat voivat raapia, joten pitkähihainen pusero suojaa parhaiten.
\\r\\n✓ Sade kuuluu valitettavasti kesään. Jos siirryt vain tallista maneesiin, sadeviitta riittää, mutta metsäretkeä varten on mukavampi pukeutua sadetakkiin.
\\r\\n✓ Ohuet kesäkäsineet suojaavat käsiä ja antavat pitävämmän otteen ohjista.
\\r\\n✓ Ilmastoitu kevytkypärä ei ole liian kuuma auringonpaisteessakaan.
\\r\\n✓ puhelin kulkee kätevästi mukana vyölaukussa, kun puet Kuumana päivänä päällesi vain t-paidan ja ratsastushousut. Käytännöllistä ja mukavaa!
\\r\\n✓ Ja viimeiseksi, valitse jalkaasi hyvin istuvat ratsastussaappaat, jodhpurit tai chapsit.
\\r\\nKerrospukeutuminen on paras ratkaisu, kun haluat välttää hikoilemisen tai palelemisen. Silloin voi aina lisätä tai vähentää vaatetta treenin aikana. Ratsastus on fyysisesti rasittava urheilulaji, jossa juuri kyseiseen ratsastusurheilulajiin suunnitellut, teknisistä materiaaleista valmistetut vaatteet ovat omiaan.
\\r\\n✓ Ratsastushousut ehkäisevät hankaumia. Voit käyttää omien mieltymystesi mukaan joko koko- tai puolipaikkaisia, silikonipainatuksin varustettuja tai paikattomia ratsastushousuja. Kannattaa valita talvikäyttöön tarkoitetut softshellhousut. Näiden joustavien housujen takaosassa on fleeceä ja sisäpinta on harjattu hengittävyyden parantamiseksi. Käytä alusasua, jos palelet herkästi.
\\r\\n✓ Monet tulevat ratsastustunnille pukeutuneina liiviin, mikrofleecetakkiin ja päällystakkiin. Liivin on oltava ohut mutta lämmin ja sivujen joustavaa materiaalia. Ohuen liivin ansiosta opettaja näkee, miten istut ja liikut satulassa.
\\r\\n✓ Jos ratsastat paljon ja haluat parantaa pohkeiden verenkiertoa, jotta ne eivät väsy ja jäykisty, voit käyttää kompressiosukkia. Ne myös ehkäisevät ratsastuksen jälkeistä särkyä. Haluan myös puhua villaisten sukkien puolesta. Villa on erinomainen materiaali ympäri vuoden käytettäväksi.
\\r\\n✓ Hanki tavalliset ratsastuskäsineet, jotka ovat joustavaa keinomateriaalia ja selkäpuoli pehmeää verkkoa, tai nahkakäsineet.
\\r\\n✓ Voit käyttää ratsastushametta treeneihin mennessäsi ja lämmittelyn aikana. Hame lämmittää reisiä, jotka kylmettyvät helposti.
\\r\\n\\r\\n✓ Hyvä ja kulutusta kestävä alusasu on ehdoton. Hanki myös fleecetakki tai neule sekä paksu takki. Jos esimerkiksi ratsastat käyntiä, sinun tulee kylmää tunnin ratsastuksen jälkeen, jos takki ei pidä lämpöä. Raskaassa intervalliharjoituksessa tai laukassa kuoritakki toimii hyvin kylmällä säällä, kun alle pukee riittävästi kerroksia.
\\r\\n✓ Haalari on lämmin vaihtoehto. Älä kuitenkaan pue liikaa päälle. Hikinen ja nihkeä olo ei tunnu mukavalta.
\\r\\n✓ Tuubihuivi estää erinomaisesti kylmän ilman pääsyn sisään takin kauluksesta. Voit pukea sen myös kypärän alle siten, että huivi peittää posket. Tuubihuivi on monipuolinen asuste tuulisella säällä.
\\r\\n✓ Paksut selkäpuolelta topatut käsineet suojaavat käsiä kylmältä ja antavat hyvän otteen ohjista.
\\r\\n✓ Jalat ovat erityisesti kylmettymiselle alttiina. Muista, että varpaita tulee aina pystyä liikuttelemaan, joten viisi paria sukkia ei ole ratkaisu ongelmaan. Varpaille on jäätävä tilaa. Käytä sen sijaan useampia villaisia sukkia ja villapohjallista. Myös reidet ovat talvella alttiina kylmettymiselle. Hanki siksi pitkä ratsastushame tai takki. Älä unohda toppahousuja ja korvalappuja.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/ratsastajan-varusteet/nain-pukeudut-ratsastusretkelle\":{\"id\":\"hooks-academy/ratsastajan-varusteet/nain-pukeudut-ratsastusretkelle\",\"path\":\"/hooks-academy/ratsastajan-varusteet/nain-pukeudut-ratsastusretkelle\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:1424\":{\"id\":1424,\"name\":\"Kaikki mitä sinun tulee tietää ratsastushousuista\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/ratsastajan-varusteet/ryttarbyxans-a-o\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nKaikilla ratsastushousuilla on oma yhdistelmänsä muotoilunsa, materiaalinsa ja toimivuudensa suhteen. Housujen istuvuus on kaikista tärkein ominaisuus. Housujen tulee olla mukavat päällä. Tämän takia sinun tulee sovittaa useita eri malleja ja varmistua siitä, että housut sopivat juuri sinun vartalollesi. Vaikka kaikki housut ovat joustavia, on niissä erilainen muotoilu. Hyvä vinkki on, että sinun tulee voida liikkua esteettömästi, koukistaa polvia ja kyykistyä helposti ratsastushousut jalassasi.
\\r\\nRatsastushousumme ovat valmistettu erilaisista materiaaliyhdistelmistä ja teknisistä materiaaleista, niin että voit valita parhaiten sopivat housut eri vuodenaikoja ja lämpötiloja huomioon ottaen. Housun matreiaalin tulee tuntua hyvältä päällä. Ota sitten selvää housjen materiaaliyhdistelmän eri ominaisuuksista. Joustaako housujen kangas 4 eri suuntaan, onko niissä erinomainen istuvuus joka antaa sinulle maksimaalisen liikkumavapauden. Mikäli valitset teknisen materiaalin, on kangas yleensä hengittävä ja likaa hylkivä, kuivuu nopeasti ja suojaa UV säteiltä.
\\r\\nJoissain malleissa on erityisiä ominaisuuksia. Softshell materaiaalista valmistetut ratsastushousumme ovat esimerkiksi sisäpuolelta lämmintä fleeceä. Tämä tekee tästä housusta suositun talviratsastushousun. Meiltä löydät myös korkeateknologisesta Icefil® materiaalista valmistettuja housuja. Tämä materiaali pitää sinut viileänä ja siirtää kosteutta hyvin pois iholta. Core Control Technology™, antaa erinomaisen tuen keskivartalolle (vatsanseutu ja selkä) ja Calf Fit System™ antaa pohkeille ja nilkoille tukea ja estää hankausta saappaissa.
\\r\\nValitse ominaisuudet sen mukaan, mitä tarvitset ratsastuksessa. Silikoni / PU ovat materiaaleja, jotka tarjoavat eri tavoin hyvän pidon riippuen siitä, mitä grippikuvioita housuissa ja mihin nämä kuviot on sijoitettu. Jos housut ovat kokopaikkaiset, ne voivat olla joko Daewoo- keinomateriaalia, tai silikoni / PU- painatuksella. Yleensä kokopaikkaiset housut antavat parhaan pidon satulassa, mutta tärkeintä on huomioida mikä sinusta itsestäsi tuntuu parhaalta, ja mikä parantaa juuri sinun ratsastustasi. Puolipaikkaisissa housuissa on parempi pito polvissa, kun taas polvivahvistetuissa housuissa on kaksinkertainen kangas polvissa. Ne ovat vaihtoehto sinulle, joka et halua lainkaan paikkoja ratsastushousuihisi.
\\r\\nRatsastushousuissa on usein takaa hieman korkeampi vyötärö, jotta housu istuu paremmin istuessasi satulassa ja että eteen ei muodostu turhia ryppyjä. Saumat ovat sijoitettu niin, että ne eivät aiheuta hiertymiä ja lahkeensuut ovat joustavaa materiaalia tai niissä on tarrakiinnitys, jotta ne pysyvät mukavasti paikoillaan. Lookin viimeistelevät kätevät taskut vetoketjuilla tai ilman sekä koristeelliset yksityskohdat.
\\r\\nMukava ja joustava vaihtoehto ratsastushousuille, joissa elastinen vyötärö ja grippipaikat antamassa pitoa.
\\r\\nYhä useammat ratsastajat ovat huomanneet kuinka nopeasti voi olla valmis ratsastamaan ilman vaatteiden vaihtoa. Kokochapseja voi käyttää housujen suojana, ne pitävät sinut kuivana kun ulkona sataa vettä tai lunta, antavat tukea pohkeellesi ja tekevät sinusta tietysti myös tyylikkään. Sinun ei tarvitse kiivetä alas hevosen selästä riisuaksesi niitä, sillä voit vain aukaista vetoketjun ja säädettävän vyön.
\\r\\nKlassinen materaali on mokka- ja nappanahka, mutta tänä päivänä löytyy myös lämmittävästä neopreenistä valmistettuja chapseja, joissa on gripit antamassa hyvän pidon, sekä vedenpitävästä nailonista valmistettuja chapseja, jotka ovat kevyitä ja joita on helppo kuljettaa mukana. Mikäli sinulla on vaikeaa löytää sopivia ratsastussaappaita, ovat minichapsit ratsastuskenkien kanssa oiva vaihtoehto.
\\r\\nNämä ovat housut, joka tekevät ratsastamisesta ulkona pakkasessa mukavaa. Pue ne ratsastushousujen tai pehmeiden thermolegginsien päälle ja nauti hetkestä yhdessä hevosesi kanssa. Talviratsastushousumme ovat kokopaikkaiset, antaen parhaan pidon satulassa. Ne ovat vuoratut, vettähylkivät ja ne hengittävät. Vyötärö on joustava ja saumat ovat teipatut. Vetoketjut sivuissa helpottavat housujen riisumista ja pukemista. Mikäli haluat kevyemmän vaihtoehdon esimerkiksi katsomoon tai talliin, kokeile ratsastushamettamme. Kivan näköinen, käytännöllinen ja mukavasti lämmittävä. Sopii tietysti myös ratsastukseen.
\\r\\n\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/ratsastajan-varusteet/ryttarbyxans-a-o\":{\"id\":\"hooks-academy/ratsastajan-varusteet/ryttarbyxans-a-o\",\"path\":\"/hooks-academy/ratsastajan-varusteet/ryttarbyxans-a-o\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:2221\":{\"id\":2221,\"name\":\"Vaatteiden hoito-ohjeet\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/ratsastajan-varusteet/skotselrad-klader-och-utrustning\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
Hööks strävar efter att tillverka produkter med god kvalitet och ställer höga krav på kvalitén. Det är viktigt att sköta produkterna på rätt sätt för att de ska hålla så länge som möjligt. Undvik att tvätta textila produkter i onödan, då det kan ha negativ effekt på plaggets livslängd och även på miljön.
\\r\\n\\r\\n
Hööksin tavoitteena on valmistaa laadukkaita tuotteita, joten asetamme tuotteille korkeat laatutavoitteet. On tärkeää hoitaa tuotteita oikein, jotta niiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Älä pese tekstiilituotteita tarpeettomasti. Pesu voi lyhentää vaatteen käyttöikää ja rasittaa ympäristöä.
\\r\\n\\r\\n
Vettähylkivät ja hengittävät tekniset tuotteet
\\r\\nÄlä pese teknistä vaatetta tarpeettomasti. Huomaa kuitenkin, että lika huonontaa hengittävän teknisen vaatteen hengittävyyttä ja voi heikentää myös vedenhylkivyyttä. Noudata aina huolellisesti tuotteen pesuohjetta. Tarrakiinnityksen, vetoketjujen ja nappien sulkeminen pesua varten vähentää vaatteen kulumista. Älä käytä huuhteluainetta teknisille vaatteille. Se heikentää vaatteen ominaisuuksia ja kuormittaa ympäristöä.
\\r\\nTeknisen vaatteen vedenhylkivyys valitettavasti heikkenee sekä käytön että pesun myötä. Jos vesi ei enää muodosta pisaroita vaatteen pinnalle, kyllästysominaisuuden voi aktivoida silittämällä tuotteen alhaisella lämmöllä tai käyttämällä kuivausrumpua.
\\r\\nJos sekään ei auta, suosittelemme vaatteen kyllästyskäsittelyn uusimista. Käytä kyllästysainetta, joka ei sisällä fluorihiilivetyjä ja noudata kyllästyksessä vaatteen pesuohjetta.
\\r\\nKeinomateriaalit
\\r\\nKeinomateriaalit ovat usein helppohoitoisia ja pesunkestäviä. Älä kuitenkaan pese niitä tarpeettomasti, se säästää sekä vaatetta että ympäristöä. Noudata huolellisesti pesuohjetta ja vältä huuhteluainetta. Älä käytä kuivausrumpua, ellei pesuohjeessa sitä suositella.
\\r\\nPuuvilla
\\r\\nNoudata puuvillatuotteen pesuohjetta ja vältä huuhteluaineen käyttöä. Kun et kuivaa vaatetta kuivausrummussa, säästät sekä vaatetta että energiaa.
\\r\\nVilla
\\r\\nVillan kuitu on luonnostaan likaa hylkivää ja antibakteerista, joten villatuotteen voi raikastaa ilman pesua tuulettamalla. Villavaatteen pesussa on tärkeää noudattaa pesuohjetta, sillä kaikki villavaatteet eivät kestä konepesua. Älä pese villavaatetta liian kuumassa vedessä ja käytä pesukoneen villaohjelmaa, jos vaate kestää konepesun. Jos villavaate pestään liian kuumassa vedessä tai käytetään väärää pesuohjelmaa, villaa huopuu ja vaate kutistuu. Älä käytä huuhteluainetta villavaatteelle, sillä se voi vahingoittaa villakuitua.
\\r\\nKyllästysaine
\\r\\nHööksin käyttämät vedenhylkivyyskäsittelyt eivät sisällä fluorihiilivetyjä (perfluorattuja yhdisteitä), jotka ovat haitallisia sekä ihmiselle että ympäristölle. Vedenhylkivyys heikkenee vähitellen pesujen ja käytön myötä. Silloin vaatteen käsittelyn voi uusia. Käytä kyllästysainetta, joka ei sisällä fluorihiilivetyjä (PFC-yhdisteitä) ja noudata kyllästyksessä vaatteen pesuohjetta.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/ratsastajan-varusteet/skotselrad-klader-och-utrustning\":{\"id\":\"hooks-academy/ratsastajan-varusteet/skotselrad-klader-och-utrustning\",\"path\":\"/hooks-academy/ratsastajan-varusteet/skotselrad-klader-och-utrustning\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:234\":{\"id\":234,\"name\":\"Hevonen\",\"level\":2,\"parentId\":155,\"hasSubcategories\":true,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hevonen\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"subcategories\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:235\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:236\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:2775\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:237\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:238\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:239\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:240\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:241\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:933\",\"typename\":\"Category\"}],\"content\":\"\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hevonen\":{\"id\":\"hooks-academy/hevonen\",\"path\":\"/hooks-academy/hevonen\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:235\":{\"id\":235,\"name\":\"Hevosen yleisimmät vaivat\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hevonen/hevosen-yleisimmat-vaivat\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nHevoset ovat suuria ja herkkiä eläimiä. Kun tunnustelet päivittäin hevosesi huolellisesti läpi, huomaat helpommin pienet vaivat jotka voit hoitaa itse. Näin vaivoista ei pääse syntymään niin suuria, että ne tarvitsisivat eläinlääkärin hoitoa. Alla on lueteltu yleisimmät vaivat, jotka voit usein hoitaa itse. Jos olet vähänkin epävarma, ole yhteydessä eläinlääkäriin.
\\r\\nPienet pinnalliset haavat jotka ei vuoda paljoa verta ja joita ei tarvitse ommella, voit hoitaa itse. Pese haava puhtaaksi miedolla puhdistusaineella sekä vedellä tai keittosuolaliuoksella. Puhdista haavan reunat hyvin ja leikkaa mahdolliset karvat haavan ympäriltä, niin haava on helpompi pitää puhtaana. Laita haavan päälle ohuelti haavavoidetta, tai suihkuta siihen haavalaastari/haavasuihketta joka suojaa haavaa bakteereilta. Jotkut haavat on hyvä pintelöidä. Esim. polkemat olisi hyvä suojata ns. laukkasiteellä, jolloin ne pysyvät paremmin puhtaana.
\\r\\nRivi on ihotulehdus hevosen vuohiskuopassa. Hevosen vuohisten iho on ohutta ja herkkää. Vuohisiin tulee helposti haavaumia, jos hevonen tarhataan savisissa tai kosteissa tarhoissa. Tulehtuneita haavoja vuohisen alueella kutsutaan riviksi. Paras ennaltaehkäisy riville on pitää hevosen jalat niin puhtaina ja kuivina kuin mahdollista. Jos hevosella on rivi, on tärkeää hoitaa riviä niin, ettei tulehdus leviä vuohisesta ylöspäin. Jos tulehdus leviää imusuoniin, voi seurauksena olla imusuonentulehdus. Imusuonentulehduksessa imusuonet eivät siirrä nestettä normaalisti pois kudoksista, jolloin jalka turpoaa reilusti.
\\r\\nHevonen jolla on kertaalleen ollut rivi, saa sen helposti uudestaan. On tärkeää että olet huolellinen hevosen vuohisten puhtaudesta ja hoidosta.
\\r\\nSädemätä on bakteeri-ja sieni- infektio kaviossa. Sädemätää esiintyy useimmiten säteen uurteissa, mutta sitä voi esiintyä myös muualla kaviossa. Kavio/säde muuttuu pehmeäksi ja jauhemaiseksi, sekä haisee pahalle. Syitä sädemädän syntyyn ovat huono kaviohygienia, hevosen seisominen märällä ja likaisella alustalla, sekä ahtaat kaviot joissa on syvät sädeuurteet.
\\r\\nRuokatorventukoksessa hevosen ruokatorveen on muodostunut jokin tukos. Tukos voi olla esim. turvotettavaksi tarkoitetun kuivan rehun, isojen omenanpalojen tai muun rehun takertumista ruokatorveen. Hevosesta tulee rauhaton, se aukoo suutaan, siltä valuu paljon sylkeä ja rehujäämiä tulee ulos sieraimesta. Ota hevoselta heti pois kaikki rehut ja hiero varovasti hevosen kaulaa vasemmalta puolelta. Kutsu aina eläinlääkäri jos epäilet ruokatorventukosta.
\\r\\nJotta hevosesi välttyisi ruokatorventukokselta, on hevoselle aina hyvä antaa korsirehua ennen väkirehua. Jos hevonen on kovin ahne, voit laittaa hevosen ruokakuppiin suuria kiviä. Kivet vähentävät hevosen mahdollisuutta hotkia väkirehuannosta. Turvottamalla rehut voit ennaltaehkäistä tukoksen syntymistä.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:235.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:235.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:235.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:235.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:235.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:235.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:235.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:235.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hevonen/hevosen-yleisimmat-vaivat\":{\"id\":\"hooks-academy/hevonen/hevosen-yleisimmat-vaivat\",\"path\":\"/hooks-academy/hevonen/hevosen-yleisimmat-vaivat\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:236\":{\"id\":236,\"name\":\"Tavallisimmat sairaudet\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hevonen/tavallisimmat-sairaudet\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nKuten me ihmiset, ovat hevosetkin joskus sairaita. Jotkut yksilöt ovat toisia herkempiä ja saavat helpommin tartunnan. Opi lukemaan hevostasi, niin huomaat mahdollisimman varhain, mikäli se ei voi hyvin, ja voit antaa sille ensihoitoa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
\\r\\nNimitystä ähky käytetään kaikista hevosen vatsakivuista. Jos hevosella on ähky, se on usein rauhaton, kuopii etujaloillaan, nostelee takajalkojaan, katselee kylkiään, menee makuulle ja yrittää toistuvasti piehtaroida. Jos epäilet ähkyä, ota hevoselta pois kaikki rehut ja yritä saada hevonen liikkumaan. Taluta tai juoksuta kevyesti, tämä voi saada vatsan toiminnan laukeamaan. Jos ongelma ei hellitä, ota yhteys eläinlääkäriin. Jos tilanne ei ole akuutti, olisi hyvä jos voisit tarkistaa hevosen pulssin, hengitystiheyden, limakalvot, ruumiinlämmön, ulosteen ja suoliston äänet (jos suolistosta ei kuulu ääniä, on tilanne vakava). Jos hevonen niin rauhaton, että lämmön ja pulssin mittaaminen tuottaa ongelmia, jätä tämä mieluummin tekemättä, jotta et vaaranna kummankaan turvallisuutta.
\\r\\nLannehalvauksessa hevonen on haluton liikkumaan ja liikkuu jäykästi, hikoilee, aristaa takaosan lihasten palpaatiota, virtsa on punertavaa ja pulssi sekä hengitystiheys kohoavat. Hevonen, jota liikutetaan epäsäännöllisesti, ja jolla on sama ruokavalio myös levossa, sairastuu helpommin lannehalvaukseen. Oireet ilmaantuvat kun hevonen levon jälkeen otetaan valmennukseen. Jos epäilet lannehalvausta, anna hevosen olla paikoillaan, laita sille loimi ja pidä lihakset lämpiminä, tarjoa hevoselle vettä. Jos hevonen haluaa mennä maate, yritä saada sen makuualusta mahdollisimman pehmeäksi. Ota yhteys eläinlääkäriin.
\\r\\nKaviokuume on tulehdus kaviossa ja erittäin kivulias sairaus. Hevonen ei halua liikkua ja varsinkin sen etukaviot tulevat hyvin lämpimiksi. Vuohisnivelen kohdalla voit tuntea kohonneen pulssin.
\\r\\nJos epäilet että hevosellasi on kaviokuume, anna hevosen seisoa kuivalla ja pehmeällä alustalla, ota siltä kaikki väkirehut pois, viilennä mielellään hevosen jalkoja ja ota yhteys eläinlääkäriin. On erittäin tärkeää että hevonen saa eläinlääkärin hoitoa mahdollisimman nopeasti.
\\r\\nJos hevonen astuu väärin, se voi nyrjäyttää jalkansa, jolloin nivel voi turvota ja tulla hyvin kuumaksi ja hevonen saattaa alkaa ontua tästä syystä. Hevosen murtumat eivät ole kovin tavallisia ja ne voivat olla hyvin vakavia ja vaikeasti hoidettavia.
\\r\\nJos hevosesi alkaa ontua akuutisti, aloita tarkistamalla, ettei sen sen kavioon ole tarttunut esimerkiksi kiveä. Tunnustele hevosen jalkaa mahdollisten turvotusten, arkuuden tai lämmön löytämiseksi.
\\r\\nJos hevonen ontuu vain vähän, seuraa ontumaa parin päivän ajan. Jos ontuma pahenee, ota yhteys eläinlääkäriin.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:236.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:236.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:236.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:236.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:236.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:236.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:236.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:236.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hevonen/tavallisimmat-sairaudet\":{\"id\":\"hooks-academy/hevonen/tavallisimmat-sairaudet\",\"path\":\"/hooks-academy/hevonen/tavallisimmat-sairaudet\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:2775\":{\"id\":2775,\"name\":\"Varsan yleisimmät sairaudet\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hevonen/folets-vanligaste-sjukdomar\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"
Varsomisaika on nyt täydessä vauhdissa koko maassa. Jos odotat varsoja tai varsaa talliisi, sinun kannattaa olla selvillä varsojen yleisimmistä sairauksista, että tiedät, millaisia oireita sinun tulee tarkkailla.
Varsoja syntyy joka vuosi tuhansia, ja monet hevosenomistajat malttavat tuskin irrottaa katsettaan valvontakameran kuvasta odottaessaan varsojen kavioiden ilmestymistä karsinan oljille. Useimmiten sekä tiineysaika että varsominen sujuu hyvin, ja tulokas on terve ja pirteä veijari. Aina kuitenkaan näin ei käy. Varsojen yleisimpiä vaivoja ovat varsahalvaus, ummetus ja jalkojen virheasennot.
\\r\\n- Useimmat sairaudet ilmenevät jo pikkuvarsavaiheessa. Kolmea diagnoosia ilmenee toistuvasti suuremmassa määrin joka vuosi, kertoo hevoseläinlääkäri Karl-Henrik Heimdahl, Agria Djurförsäkring.
\\r\\nVarsahalvaus
Varsahalvaus on bakteerien aiheuttama infektio, joka ilmenee ensimmäisten viikkojen aikana syntymän jälkeen, kun varsan omat vasta-aineet eivät anna sille täyttä suojaa. Infektio lähtee jostakin kehon osasta, kuten nivelestä, aivoista tai keuhkoista tai alkaa ripulina. Pahimmassa tapauksessa varsalle kehittyy verenmyrkytys eli sepsis. Bakteerit pääsevät elimistöön hengitysilmasta, suun kautta tai navasta alkaneesta infektiosta. Varsahalvaus etenee usein nopeasti.
Oireet
\\r\\nHoito
\\r\\nHoidon nopea aloitus on elintärkeää. Usein tarvitaan tehohoitoa, kuten antibiootteja ja plasman tiputusta vasta-aineiden määrän nostamiseksi. Myös kirurginen toimenpide voi olla tarpeen.
\\r\\nMekonium-ummetus
\\r\\nVarsan pitää ulostaa pois suolipihka, eli mekonium, 12 tunnin kuluessa syntymästä. Muutoin seurauksena voi olla ummetus ja ähky. Suolipihka on tummaa ja koostumukseltaan yleensä kovia pallosia.
\\r\\nOireet
\\r\\nHoito
\\r\\nKysy aina neuvoa eläinlääkäriltä. Jos ongelma havaitaan ajoissa, hoidoksi voi riittää Microlax tai vastaava valmiste.
\\r\\nJalkojen virheasennot
\\r\\nJalkojen virheasentoa esiintyy usein ennenaikaisesti syntyneillä varsoilla ja varsoilla, jotka eivät kasva normaalisti tai jotka ovat olleet kohdussa virheasennossa. Varsalla voi olla erilaisia jalkojen virheasentoja.
\\r\\n\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Oireet
\\r\\nHoito
\\r\\nLievät tapaukset voivat korjaantua itsestään. Jos hoitoa tarvitaan, se on aloitettava ajoissa, ennen kuin kasvurustot sulkeutuvat. Konsultoi eläinlääkäriä ja taitavaa kengittäjää.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2775.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2775.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2775.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2775.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2775.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2775.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2775.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2775.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hevonen/folets-vanligaste-sjukdomar\":{\"id\":\"hooks-academy/hevonen/folets-vanligaste-sjukdomar\",\"path\":\"/hooks-academy/hevonen/folets-vanligaste-sjukdomar\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:237\":{\"id\":237,\"name\":\"Näin hevonen toimii\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hevonen/nain-hevonen-toimii\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nHevonen on lauma- ja pakoeläin. Koska lauma on hevoselle erityisen tärkeä, voimme hyödyntää tätä tulemalla osaksi hevosen laumaa, tulemalla johtajaksi.
\\r\\nKoska hevonen on pakoeläin, se pakenee pelästyessään jotakin. Koska hevosen pako-aisti on vahva, sinun on pidettävä tämä mielessä hevosta käsiteltäessä, jotta hevosestasi tulisi mahdollisimman varma käsitellä.
\\r\\nOllaksesi johtaja sinun ei tarvitse olla kova, mutta sinun on oltava johdonmukainen ja päättäväinen, voittaaksesi hevosen luottamuksen. Kun olet hevoselle rauhallinen ja turvallinen johtaja, joka viestii että kaikki on hyvin, se voi rauhassa tutkia ja hyväksyä jotain, jota se ensin pelästyi. Älä koskaan rankaise hevosta joka on pelästynyt, tällöin vain vahvistat sen pelkoa ja ongelmasta kasvaa vielä suurempi kuin se alussa oli.
\\r\\nHevosen aistit ovat erittäin hyvin kehittyneet.
\\r\\nKoska hevosen silmät sijaitsevat kummallakin puolella päätä, sen näkökenttä on hyvin laaja, mutta sitä vastoin hevosen lähinäkö ei ole kovin hyvä. Tällä tavoin hevonen voi havaita vaaroja sekä lähellä että kaukaa kaikista suunnista. Leijona jonka silmät sijaitsevat keskellä päätä sitä vastoin näkee erittäin tarkasti ja voi keskittää katseensa saaliiseensa ja tavoittaa sen.
\\r\\nHevosella on erittäin hyvä hajuaisti. Tämän voimme esimerkiksi havaita siitä, miten tamma tunnistaa varsansa sen hajusta, tai siitä että hevonen aistii jos olemme sekoittaneet sen ruokaan jotain uutta, maistamatta sitä ensin. Hajuaisti on myös hevosen tapa kommunikoida. Hevonen tervehtii toista hevosta usein turvasta turpaan haistelemalla toisiaan. Kun tapaat uuden hevosen se saattaa haistella sinua pitkään tutustuakseen sinuun. Kiitos hajuaistin hevonen on usein voinut havaita vaaran ja petoeläimen eläessään villinä. Haistaessaan vaaran se on siirtynyt turvaan ja näin selviytynyt hengissä. Tuulisella ilmalla hevosen on vaikeampi erottaa hajuja ja se saattaa siitä syystä olla hermostuneempi ja valmiimpi pakenemaan. Sen aisti sanoo, ettei se voi havaita vaaraa riittävän aikaisin.
\\r\\nMakuaisti ja hajuaisti ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa. Mikäli haluat hevosen tutustuvan johonkin uuteen, se on hyvä totuttaa uuteen makuun. Jos hevonen esimerkiksi juo huonosti kilpailupaikalla, voit esimerkiksi totuttaa sen juomaan vettä, johon sekoitettu omenamehua. Tällöin vesi toisella tallilla ei maistu niin erilaiselta.
\\r\\nHevosen kuulo on hyvin kehittynyt ja se erottaa korkeampia ja matalampia ääniä kuin me ihmiset. Hevonen voi kääntää toista korvaansa riippumatta toisesta ja täten havaita ääniä eri suunnista ja voi paikantaa mistä suunnasta ääni tulee. Korvillaan hevonen myös näyttää onko se utelias, pelokas tai vihainen.
\\r\\nHevonen on päästään herkin sen tuntokarvoista johtuen. Tuntokarvat turvan ja silmien ympärillä kompensoivat hevosen näkökentän puutteet. Turvan ja huulten tuntokarvat auttavat hevosta erottamaan eri ruoka-aineet toisistaan. Älä koskaan leikkaa näitä tuntokarvoja pois.
\\r\\nYmmärrät kuinka herkkä hevosen iho on, jos mietit kuinka hevonen reagoi hyönteisen laskeutuessa sen iholle. Ajattele tätä kun käsittelet hevosta. Joskus käytämme turhan paljon voimaa, kun kevyt painoapukin voisi riittää.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:237.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:237.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:237.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:237.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:237.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:237.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:237.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:237.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hevonen/nain-hevonen-toimii\":{\"id\":\"hooks-academy/hevonen/nain-hevonen-toimii\",\"path\":\"/hooks-academy/hevonen/nain-hevonen-toimii\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:238\":{\"id\":238,\"name\":\"Hevosen hyvinvointi\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hevonen/hevosen-hyvinvointi\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nHevosen hyvinvointi turvataan sillä, että hevosen omistajalla on riittävästi tietoa hevosen hyvinvoinnin kannalta tärkeistä yksityiskohdista. Erityisesti hevosen ruokintaan, valmennukseen ja päivittäiseen hoitoon liittyvät yksityiskohdat on hyvä tuntea.
\\r\\nJos pidät hevostasi täysihoitotallissa, on tallin täytettävä Maa- ja Metstalousministeriön asetuksen säätämät vaatimukset ja suositukset. Näitä ovat esim. tietyt vaatimukset karsinan koosta, katon korkeudesta ym. joita on noudatettava. Talliympäristön on oltava hyvä, eikä hevosta saa altistaa vedolle, kosteudelle, pölylle tai melulle. Pidä aina huolta, että hevosella on riittävästi kuivia kuivikkeita. Hevosen ollessa pihatossa, sillä on oltava suoja sadetta, tuulta ja auringonpaistetta vastaan. Hevosen ollessa ulkona myös talvet, pihatossa on oltava kuiva ja puhdas makuupaikka.
\\r\\nHevosen tulee saada riittävästi hyvää ja tasalaatuista rehua. Jos hevosella ei ole heinää vapaasti saatavilla, tulisi se ruokkia vähintään kolme kertaa päivässä, mieluiten useammin. Puhdasta vettä hevosella tulisi aina olla vapaasti saatavilla.
\\r\\nHevosen tulee päästä ulos päivittäin, mieluiten myös tarhaan. Sillä tulisi mielellään olla mahdollisuus olla samassa tarhassa muiden hevosten kanssa, tai sillä tulisi olla mahdollisuus jonkinlaiseen kontaktiin muiden hevosten kanssa. Tarhoissa olisi hyvä olla jonkinlaisia virikkeitä, esim. pallo, tai koivunoksat, jottei hevonen tylsistyisi. Aitojen täytyy olla sellaiset, ettei hevonen voi loukata itseään niihin. Sähkölankojen tulee olla kireällä ja piikkilankoja ei saa käyttää.
\\r\\nHevonen voi hyvin saadessaan riittävästi liikuntaa, ja liikunnan tulisi olla mahdollisimman monipuolista ja vaihtelevaa. Näin lihaskunto paranee ja hevonen saa purettua kaiken mahdollisen energian.
\\r\\nHevosta tulee valvoa päivittäin myös laitumella. Varmista että hevonen voi hyvin. Laadi hevoselle sellaiset rutiinit kaikessa työssä, että hevosesta tulee iloinen ja tasapainoinen ja nauttikaa tästä yhdessä!
\\r\\nSpara
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:238.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:238.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:238.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:238.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:238.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:238.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:238.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:238.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hevonen/hevosen-hyvinvointi\":{\"id\":\"hooks-academy/hevonen/hevosen-hyvinvointi\",\"path\":\"/hooks-academy/hevonen/hevosen-hyvinvointi\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:239\":{\"id\":239,\"name\":\"Hevosen yleiskunto\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hevonen/hevosen-yleiskunto\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nMitä enemmän vietät aikaasi hevosesi kanssa, sitä nopeammin huomaat jos sillä ei ole kaikki hyvin. Merkkejä siitä, että jokin on vialla, on esimerkiksi jos hevonen ei syö kaikkea sille tarjottua rehua, tai jos se juo huonosti, tai se vaikuttaa rauhattomalta ja piehtaroi, hevonen näyttää apaattiselta ja karvapeite on kiilloton.
\\r\\nOn joitain perussääntöjä joiden mukaan voit toimia jos epäilet että hevosesi voi huonosti. Tietääksesi mikä on omalle hevosellesi normaalia, sinun on opittava miltä hevosesi näyttää terveenä.
\\r\\nHevosen normaali ruumiinlämpö on 37,0 – 38,2 astetta. Jotta tietäisit oman hevosesi normaalilämmön, sinun tulisi mitata se parina perättäisenä päivänä samaan kellonaikaan esimerkiksi aamulla.
\\r\\nHevosen sydän lyö noin 28-40 kertaa minuutissa. Pulssin voit helpoiten mitata verisuonesta leuan alta tai vuohisnivelestä.
\\r\\nHevosen hengitystiheys on noin 8-16 lyöntiä minuutissa.
\\r\\nHevosen limakalvojen tulisi olla vaaleanpunaiset. Nosta ylähuulta ja katso miltä limakalvo näyttää.
\\r\\nJos nipistät hevosen nahkaa kaulasta, sen tulisi vetäytyä suoraksi parissa sekunnissa päästettyäsi. Mikäli tämä kestää kauemmin, saattaa hevonen kärsiä kuivumisesta.
\\r\\nLaita korvasi hevosen vatsaa vasten, nälkäkuopan kohdalle. Normaalisti sinun tulisi kuulla suolistoääniä (kuplivaa ääntelyä). Vasemmalta puolelta tulisi kuulua selvemmin.
\\r\\nOnko hevosesi virtsannut ja ulostanut ja näyttävätkö eritteet normaalilta, vai onko uloste esimerkiksi löysää?
\\r\\nJos hevosesi käyttäytyy normaalista poikkeavasti, anna sen levätä. Jos tunnet itsesi epävarmaksi, ota yhteyttä eläinlääkäriin saadaksesi neuvoja ja tai mahdollista hoitoa.
\\r\\nSpara
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:239.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:239.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:239.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:239.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:239.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:239.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:239.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:239.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hevonen/hevosen-yleiskunto\":{\"id\":\"hooks-academy/hevonen/hevosen-yleiskunto\",\"path\":\"/hooks-academy/hevonen/hevosen-yleiskunto\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:240\":{\"id\":240,\"name\":\"Rehu ja vesi\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hevonen/rehu-ja-vesi\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nHevonen on laiduntava eläin ja se syö luonnossa 16-18 tuntia vuorokaudessa. Jos hevonen ei saa laiduntaa vuorokauden ympäri, on hevosta ruokittava.
\\r\\nOn olemassa erilaisia rehuja, joilla hevosta voi ruokkia; karkearehu, väkirehu, kivennäiset ja vitamiinit. Hevosen ruokintakerrat on jaettava niin tasasisesti vuorokauden aikana, kuin mahdollista. Ruokintakertoja on oltava vähintään 3, mutta mieluiten enemmän.
\\r\\nMuista, että mikäli olet epävarma tai tarvitset apua analyysiarvojen ymmärtämisessä, on aina paras olla yhteydessä ruokinta-asiantuntijaan.
\\r\\nKarkearehu on hevosen tärkein rehu ja sitä hevoselle syötetään eniten.
Heinä, esikuivattu säilöheinä ja säilörehu ovat tavallisimmat karkearehut, joita hevoselle syötetään. Heinän tulisi olla vihreää, lehtevää, tuoksua hyvälle ja olla pölytöntä. Kun arvioit, kuinka paljon karkearehua hevonen tarvitsee, on tavallinen arvio noin 1,2 kg heinää/100 kg hevonen vuorokaudessa. Jotta voisit arvioida hevosesi painon helposti, on olemassa hevosen painomittanauhoja, jolla mittaat hevosen ympärysmitat satulavyön kohdalta. Mittanauhasta voit lukea hevosen painon.
Jotta tiedät varmasti, että hevonen saa kaiken tarvitsemansa rehuistaan, on heinä hyvä analysoida ja analyysin tuloksen perusteella laskea hevosen ruokintatarve. Hyvä karkearehu saattaa riittää hevoselle ainoaksi rehuksi, jos kyseessä ei ole nuori hevonen, tiine tai imettävä tamma, tai kovassa valmennuksessa oleva hevonen. Jos karkearehu sisältää liian vähän jotakin, puutteet on korjattava väkirehuilla. On olemassa paljon erilaisia väkirehuja, joissa on eri sisältö, ja jotka vaikuttavat eri lailla.
\\r\\nOn hyvä muistaa että säilöpaalilla tai esikuivatulla säilöpaalilla on rajallinen säilyvyysaika. Säilyvyys riippuu lämpötilasta, kuiva-ainepitoisuudesta ja paalin koosta.
\\r\\nVäkirehu on täydennysrehu ja väkirehun valinta on riippuvainen karkearehun analyysituloksesta sekä hevosesta ja sen käytöstä. Onko hevonen vireä vai laiska, onko se hyvä vai huono rehunkäyttäjä, kuinka paljon sitä valmennetaan, onko kyseessä nuori ja kasvava hevonen, onko tamma tiine vai imettääkö se? Moni asia vaikuttaa valintaan!
\\r\\nEsimerkkejä väkirehusta ovat: kaura, ohra, vehnänlese ja monet valmisrehut, joista osa on pelletöidyssä muodossa ja nk. myslit.
\\r\\nMelassileike on sokerin valmistuksen sivutuote ja sitä voi antaa hevoselle tukemaan suoliston toimintaa, antamaan energiaa ja parantamaan karvapeitteen kuntoa. Melassileike sisältää paljon sokeria. Melassileike tulee turvottaa hyvin, sillä muuten riskinä on suolitukos tai ähky.
\\r\\nPorkkanat sisältävät paljon karoteenia, joka on A-vitamiinin esiaste. Porkkanoita voi antaa kuivattuna tai tuoreina. Mikäli annat hevosellesi kuivattua porkkanaa, turvota niitä ensin vedessä ennen tarjoilemista.
\\r\\nKäyttämällä rehuanalyysiä tiedät kuinka paljon kivennäisiä ja vitamiineja sinun on täydennettävä ruokavalioon, jotta se täyttyisi. Suolaa hevonen tarvitsee jatkuvasti. Määrä vaihtelee rasituksen ja ulkolämpötilan mukaan. Tästä syystä hevosella on hyvä olla suolakivi.
\\r\\nHevosella täytyy olla vettä vapaasti saatavilla. Hevonen voi juoda jopa 50 litraa vuorokaudessa. Jos hevosesi vesikupista, on hyvä tarkistaa että siinä on riittävä virtaus. Virtauksen tulee olla väintään 6 litraa/minuutti. Jos kuppi täyttyy liian hitaasti, hevonen ei ehkä jaksa odottaa kupin täyttymistä ja juo täten vähemmän kuin sen pitäisi. Yleisesti hevonen juo paremmin juomaämpäristä kuin vesikupista, mutta ämpäreiden täyttäminen teettää enemmän työtä. Jos hevosella ei ole vettä vapaasti saatavilla, riski sairastua ummetusähkyyn on suurempi.
\\r\\nSpara
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:240.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:240.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:240.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:240.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:240.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:240.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:240.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:240.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hevonen/rehu-ja-vesi\":{\"id\":\"hooks-academy/hevonen/rehu-ja-vesi\",\"path\":\"/hooks-academy/hevonen/rehu-ja-vesi\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:241\":{\"id\":241,\"name\":\"Madotus ja rokotus\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hevonen/madotus-ja-rokotus\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nHevosella kuuluu olla suolistossa suolistoloisia, eikä täysin madottomia hevosia ole. Jos suolistoloisia kuitenkin on hevosen suolistossa liikaa, se saattaa sairastua. Suolistoloiset voivat merkittävästi vaikuttaa etenkin varsojen ja nuorten hevosten terveyteen. Vanhemmilla hevosilla on usein jo jonkinasteinen immuniteetti matoja vastaan. Jotta tietäisit onko hevosellasi matoja/suolistoloisia, voit lähettää ulostenäytteen tutkittavaksi laboratorioon. (esim. Ellab, Kolla masken)
\\r\\nParas aika lähettää lantanäyte on huhti-toukokuu. Tällöin mahdollinen madotus ehditään tehdä ennen kuin hevonen päästetään laitumelle ja matojen leviäminen estyy. Jos hevosellasi todetaan matotartunta, voit myös antaa sille matolääkkeen toistamiseen noin 14 päivän kuluttua ensimmäisestä madotuksesta. Toinen hyvä ajankohta näytteen otolle on syys-lokakuu ennen kuin hevoset siirtyvät pois laitumilta.
\\r\\nKeskustele madotuksesta eläinlääkärin kanssa, joka mielellään tekee koko tallille madotussuunnitelman. Madotussuunnitelma ottaa huomioon myös sen että jotkut matokannat ovat muodostamassa lääkeresistenssin tiettyjä matolääkkeitä kohtaan.
\\r\\nHevosinfluenssa jaetaan kahteen eri tyyppiin, A1 ja A2. Näitä esiintyy jatkuvasti koko vuoden ympäri ja ovat erittäin tarttuvia. Oireet ovat korkea kuume, yskä ja vuotoa nenästä. Hevonen tulee rokottaa influenssaa vastaan. Kilpailtaessa vaatimuksena on ajan tasalla oleva rokotus. Tarkista kuinka usein hevonen tulee rokottaa sekä eläinlääkäriltä että kilpailusäännöistä.
\\r\\nJäykkäkouristuksen aiheuttaa bakteeri, jota esiintyy maaperässä. Haavainfektio syntyy useimmiten pistohaavaan joko kaviossa tai muualla hevosessa. Jäykkäkouristus on hermomyrkyn aiheuttama vakava sairaustila, jonka ensioireena on lihasjäykkyys ja hengityslihasten halvaantuminen. Sairastuneiden hevosten kuolleisuus on hyvin korkea ja siksi rokotus on erittäin suositeltavaa.
\\r\\nJos ruokit hevostasi esikuivatulla säilöheinällä tai säilöheinällä, voit rokottaa hevosesi botulismia vastaan, mutta tarkista eläinlääkäriltä mitä hän suosittelee. Clostridium botulinum on bakteeri joka tuottaa hermomyrkkyä botulinumtoksiinia, joka on voi olla kohtalokas hevoselle. Tämä bakteeri voi kasvaa paalissa jos siihen on joutunut multaa tai kuolleita eläimiä. Tämä asettaa heinäntuottajille suuria haasteita sadonkorjuuseen, jotta sadosta saataisiin laadukas.
Voit lukea lisää hyödyllistä tietoa esim. osoitteista;
www.hevostietokeskus.fi
www.hippolis.fi
Spara
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:241.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:241.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:241.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:241.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:241.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:241.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:241.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:241.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hevonen/madotus-ja-rokotus\":{\"id\":\"hooks-academy/hevonen/madotus-ja-rokotus\",\"path\":\"/hooks-academy/hevonen/madotus-ja-rokotus\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:933\":{\"id\":933,\"name\":\"Hevosen käyttäytymisestä\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hevonen/hevosen-kayttaytymisesta\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"Hevoset ovat älykkäitä eläimiä ja tavattoman oppivaisia. Sisimmältään ne ovat kuitenkin villihevosia ja luonteeltaan pakoeläimiä, mikä on aina pidettävä mielessä hevosen kanssa harjoitellessa.
\\r\\n– Kuten aina eläimen kanssa harjoiteltaessa, oppimisen edellytyksenä on keksiä, mikä motivoi eläintä. Lisäksi tarvitaan kärsivällisyyttä, kertoo Jenny Yngvesson, etologian ja eläinten suojelun ja hyvinvoinnin tutkija ja opettaja Ruotsin maataloustieteellisessä yliopistossa (SLU).
\\r\\n– Suhtaudun hevosiin kuin villihevosiin. Olipa kyseessä ravihevonen tai shetlanninponi, hevonen on aina sisimmältään villihevonen. Siksi hevosten parissa toimivien on pidettävä mielessään, että ne ovat pako- ja laumaeläimiä, joilla on tarve syödä ruohoa lähes kaiken aikaa. Se on hevosen toiminnan kannustimena, Jenny kertoo ja selittää, että kaikki pakoeläimet ovat pelokkaita, ja pelko haittaa oppimiskykyä.
\\r\\n– Jos haluat opettaa hevoselle uuden asian, lähtötilanne on huono, jos hevonen on peloissaan. Lisäksi eläimiä kouluttavan tulee tuntea eläinten oppimistavat. Hänen tulee ymmärtää positiivisen ja negatiivisen vahvistamisen ero.
\\r\\nJotkin hevoset ilmaisevat pelkonsa selvästi, mutta toisia on vaikeampi tulkita.
\\r\\n– Jotkut hevoset nostavat päätään, näyttävät silmänvalkuaisiaan, jäykistävät sieraimiaan ja puhaltavat ilmaa sieraimistaan myös varoittaakseen lauman muita hevosia. Toiset ovat hienovaraisempia ja reagoivat sitten äkillisesti, ja maksimaalisia pelon merkkinä on paniikki ja pako.
\\r\\n\\r\\n
Asioiden ja tilanteiden pelon poisoppiminen on mahdollista. On kuitenkin ymmärrettävä, että vaikka hevonen ei enää pelkää kotioloissa, se voi pelätä kilpailuissa tai maneesissa.
\\r\\n– Saman asian voi joutua opettamaan uudelleen uudessa paikassa. Tämä ei tarkoita, että hevoset olisivat tyhmiä, vaan kyseessä on ominaisuus, jonka ansiosta hevonen on säilynyt elossa miljoonia vuosia. Se on hevoselle ominaista käyttäytymistä, joten älä menetä malttiasi.
\\r\\nHevosilla ei ole luonnollista puolustuskeinoa, kuten esimerkiksi sarvilla varustetuilla lehmillä, ja siksi ne usein pakenevat kokiessaan olonsa uhatuksi.
\\r\\n– Ne voivat potkia, mutta pako on paras puolustuskeino. Ne eivät todellakaan ole tyhmiä, vaan pakenevat ensin ja ajattelevat vasta sitten siksi, että se on ollut parhaiten toimiva taktiikka miljoonia vuosia, Jenny toteaa.
\\r\\n\\r\\n
Jenny antaa muutaman hyvän vinkin, miten peloissaan olevan hevosen saa rauhoittumaan.
\\r\\n– Voit kääntää negatiivisen tilanteen positiiviseksi. Kyseessä on vastaehdollistaminen, mikä tarkoittaa, että hevonen yhdistää pelottavan asian johonkin positiiviseen, jolloin aiemmin pelottava asia saakin aikaan positiivisen tunteen. Voit esimerkiksi ottaa esille nuolukiven samaan aikaan klippauskoneen kanssa. Jos hevonen pelkää sateenvarjoja, voit pyytää yhden henkilön pitelemään hevosta ja toisen sateenvarjoa. Kun sateenvarjo avataan, hevosen reaktio on ensin vähäisempi, se kohottaa päätään. Silloin sateenvarjoa kantava henkilö voi peruuttaa taaksepäin. Hevonen saa liikkua sateenvarjoa kohti henkilön peruuttaessa edelleen. Lopuksi hevonen saa haistella sateenvarjoa ja sille annetaan palkkioksi makupala. Näin negatiivinen asia on käännetty positiiviseksi. Jos hevonen tiputtaa makupalan, josta se normaalisti pitää, se on erittäin peloissaan. Silloin on peruutettava ennen kuin pakoreaktio syntyy, Jenny kertoo ja neuvoo mittaamaan hevosen pulssin.
\\r\\n– Pulssin avulla voi mitata, miten peloissaan hevonen on. Pulssi on helpointa mitata hevosen leuan alta läheltä kurkkua tai etujalan sisäpuolelta läheltä polvea.
\\r\\n\\r\\nPelkääkö hevosesi kuljetusta? Se ei todellakaan ole ainoa.
\\r\\n– Hevoset pelkäävät lähtökohtaisesti juuri kuljetusvaunua, vaikka se ei olekaan kaikkien ongelma. Jos hevosesi pelkää kuljetusta, älä aloita harjoittelua vasta kuljetuspäivän aamuna, vaan vaikkapa kuukautta ennen suunniteltua kuljetusta. Aloita viemällä hevonen lähelle kuljetusvaunua. Toisessa vaiheessa siirrytään aivan vaunulle saakka, kolmantena osittain sisään ja vähitellen yhä pidemmälle.
\\r\\nKuljetusvaunuun tottuneen vanhemman hevosen mukanaolo harjoituksessa voi myös auttaa.
\\r\\n– Pelokaskin hevonen tuntee olonsa turvalliseksi, kun käytät totutteluun tarpeeksi aikaa. Älä luovuta äläkä menetä kärsivällisyyttäsi Ole tarkkana, ettet anna tilanteen kehittyä liian pitkälle pakoreaktioon saakka, vaan keskeytä harjoittelu ajoissa.
\\r\\n\\r\\n
Miten hyvin hevoset sitten tulkitsevat ratsastajan mielialaa ja tunteita? Jenny kertoo meille.
\\r\\n– Aihetta ei ole tutkittu kovin paljon, mutta on viitteitä siitä, että ratsastajan korkea pulssi voi saada hevosen pulssin kohoamaan. Ihmisen jännittyy samaan tapaan kuin eläimenkin, ja aivan kuten me tunnemme eläimen jännittyneisyyden, voi eläinkin tuntea, milloin ihminen on jännittynyt. Luultavasti hevoset osaavat myös tulkita ihmisen kasvojen ilmeitä.
\\r\\nTilanteessa auttaa se, että hengität syvään ja sisään ja ulos.
\\r\\n– Silloin ihminen rentoutuu, mikä vaikuttaa myös hevoseen. On pyrittävä pitämään itsensä kurissa ja olemaan rauhallinen. Koska olemme tiiviissä kontaktissa hevoseen ratsastuksen aikana, hevonen aistii meidät herkästi. Pieninkin jännitys tuntuu ohjien ja reisien välityksellä. Impulsiivisia reaktioita on vaikea hallita, mutta jos itse pelästyt jotakin, on sinun hillittävä itsesi nopeasti.
\\r\\n\\r\\n
Tutkimukset osoittavat, että hevosta on vaikea käsitellä, jos asenne hevosta kohtaan on negatiivinen.
\\r\\n– Henkilöiden, jotka eivät pidä hevosista, oli tutkimuksessa vaikeampi hallita hevosia. Jos olet vihainen, ärsyyntynyt ja kärsimätön, et pysty hevosen kanssa vaativaan suoritukseen. Sellaisena päivänä kaikki on vaikeaa ja jopa vaarallista, joten silloin voi tyytyä hevosen harjaamiseen. Itse olen sitä mieltä, että hevosta on turha syyttää, vikaa on parasta etsiä itsestä!
\\r\\n\\r\\n
Tämä on Jenny Yngvesson
\\r\\nJenny on koulutukseltaan etologi/eläintieteilijä ja biologi. 1990-luvulla hän jatkoi opintojaan eläinten käyttäytymisen alalla Ruotsin maataloustieteellisessä yliopistossa (SLU). Hän on tutkinut lähinnä tuotantoeläimiä, kuten lehmiä, sikoja ja kanoja, ja hän on lapsuudesta asti ollut vannoutunut hevostyttö. Kiinnostus eläimiin ja erityisesti hevosiin johdatti hänet hevostutkimuksen pariin. Ensimmäisessä hevosten vammoja käsitelleessä tutkimuksessaan hän halusi selvittää, mikä hevosen käyttäytymisessä aiheuttaa sen, että ne loukkaavat itsensä usein aitoihin, koukkuihin, sankoihin ja säleikköihin. Tällä hetkellä hän johtaa hanketta, jossa verrataan ruotsalaisia ratsastuskouluja, joissa on pihatot tai vastaavasti parret ja pilttuut. Hankkeen arvioidaan valmistuvan kesällä 2018. Arkipäivisin Jenny toimii etologian, eläinten suojelun ja hyvinvoinnin tutkijana ja opettajana SLU:ssa.
\\r\\nVapaa-aikanaan hän kouluttaa nuorta pohjoisruotsalaista käyttöhevostaan valjakkoajoon ja ratsastukseen.
\\r\\n\\r\\n
Jennyn vinkit
\\r\\n\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Habituaatio ja vastaehdollistaminen
\\r\\nKannattaa tutustua habituaatioon, joka tarkoittaa, että reagointia johonkin aiemmin pelottavaksi koettuun pyritään hillitsemään totuttamalla. Esimerkiksi aiemmin lehmiä pelänneet hevoset, jotka viedään lehmihakaan rajoittuvaan hakaan, lakkaavat reagoimasta lehmiin, kun mitään vaarallista ei tapahdu. Voimme käyttää habituaatiota hevosia harjoittaessamme, mutta täytyy muistaa, että hevosta ei pidä painostaa liian kauan eikä mennä liian pitkälle.
\\r\\nNopeampi tapa totuttaa hevonen johonkin pelottavaan on vastaehdollistaminen. Sillä tarkoitetaan, että hevonen saadaan yhdistämään epämiellyttävä asia johonkin miellyttävään. Jos hevonen esimerkiksi pelkää klippauskonetta, sille annetaan makupala, jolloin se hyväksyy koneen läsnäolon. Vaativuutta lisätään vähitellen. Ensin se saa makupalan, kun laite käynnistyy. Sitten se saa makupalan, kun sitä \\\"klipataan\\\" koneen ollessa suljettuna jne.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:933.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:933.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:933.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:933.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:933.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:933.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:933.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:933.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hevonen/hevosen-kayttaytymisesta\":{\"id\":\"hooks-academy/hevonen/hevosen-kayttaytymisesta\",\"path\":\"/hooks-academy/hevonen/hevosen-kayttaytymisesta\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:650\":{\"id\":650,\"name\":\"Materiaali & toiminnallisuus\",\"level\":2,\"parentId\":155,\"hasSubcategories\":true,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/materiaali-toiminnallisuus\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"subcategories\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:651\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:1577\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:3202\",\"typename\":\"Category\"}],\"content\":\"\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:650.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:650.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:650.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/materiaali-toiminnallisuus\":{\"id\":\"hooks-academy/materiaali-toiminnallisuus\",\"path\":\"/hooks-academy/materiaali-toiminnallisuus\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:651\":{\"id\":651,\"name\":\"Back on Track - Miten se toimii\",\"level\":3,\"parentId\":650,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/materiaali-toiminnallisuus/back-on-track-miten-se-toimii\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nBack on Track -tuotteiden moderni ja tieteellinen tekstiiliteknologia perustuu kankaan kuituihin liitettyyn ainutlaatuiseen yhdistelmään lämpöä heijastavia mineraaleja. Luonnolliset mineraalit keräävät kehon luovuttamaa lämpöä ja muuntavat sen pitkäaaltoiseksi infrapunaenergiaksi, joka heijastuu takaisin iholle, niveliin ja lihaksiin. Ihmisten ja eläinten keho luovuttaa lämpöä sekä levossa että toiminnan aikana, joten tuotteita voidaan käyttää itselle sopivalla tavalla.
\\r\\nKankaan heijastamaa ja varastoimaa lämpöenergiaa mitataan emissiivisyydellä. Emissiivisyystaso vaihtelee eri tuotteissa ja tuotteen käyttötarkoituksen mukaan, jotta saavutetaan optimaalinen tasapaino halutun vaikutuksen mukaan. Kankaan lämmön heijastavuuteen vaikuttavat valitut mineraalit ja niiden yhdistelmä. Back on Track -tuotteet ovat erittäin hengittäviä, joten ne eivät estä lämpöä poistumasta eivätkä eristä lämmöltä. Vaikutus perustuu infrapunaenergiaan.
\\r\\nLuonnollisen infrapunaenergian tiedetään vilkastuttavan verenkiertoa ja tukevan kehon typpioksidin tuotantoa. Vaikutus on palauttava ja lihasjännityksiä laukaiseva. Vaikutus koetaan eri tavoin. Joillakin vaikutus tuntuu lämmittävältä, mutta se kuten käytön lopputuloskin on hyvin yksilöllistä.
\\r\\nTuotteet on hyvä ottaa käyttöön vähitellen, jotta keho tottuu vaikutukseen. Käytä tuotetta enintään 4 tunnin ajan 2–3 ensimmäisen päivän aikana ja pidennä käyttöä vähitellen tunti kerrallaan.
\\r\\nTotuttelujakson jälkeen tuotetta tulee käyttää vähintään 8 tuntia päivässä, mielellään pidempäänkin. Jo muutaman tunnin kuluttua on usein havaittavissa myönteinen vaikutus kireisiin lihaksiin ja jäykkiin niveliin. Maksimaaliseen tehoon päästään 10–20 päivän kuluttua, jolloin tuloksia havaitaan.
\\r\\nTämän jälkeen tuotetta tulee käyttää sen mukaan, mikä itsestä tuntuu tehokkaalta. Käyttö voi esimerkiksi olla pidempikestoista jonkin aikaa, ja sen jälkeen pidetään tauko, tai tuotetta voi käyttää lyhyemmän aikaa päivittäin muutaman tunnin ajan joko aktiivisen toiminnan aikana tai yöllä.
\\r\\nJos tunnet, että teho alkaa heiketä jonkin ajan kuluttua, tauko voi olla paikallaan. Neutralointijakson jälkeen voit ottaa tuotteen uudelleen käyttöön.
\\r\\nVilkastunut verenkierto voi aiheuttaa joillekin aluksi ongelma-alueen ärsytystä, turvotusta tai arkuutta. Reagointi on yksilöllistä, ja vaikutus koetaan eri tavoin.
\\r\\nMyös hevosilla ja koirilla voi esiintyä aluksi reaktioita. Tarkkaile eläinten käytöstä ja reagointia tuotteiden käytön yhteydessä.
\\r\\nAlkureaktioita voi ilmetä jo muutaman tunnin käytön jälkeen. Jos tunnet epämukavuutta, älä käytä tuotetta enää samana päivänä. Testaa käytön aloittamista seuraavina päivinä vähitellen.
\\r\\nIhmisten ja eläinten keho luovuttaa lämpöä sekä levossa että toiminnan aikana, joten tuotteita voidaan käyttää yksilöllisesti sopivalla tavalla. Suurin teho saavutetaan liikunnan aikana, jolloin kehon lämpötila nousee ja heijastuminen on voimakkaampaa.
\\r\\nTuotteet toimivat parhaiten, kun ne ovat suorassa kosketuksessa ihoon, mutta vaikutus tuntuu myös alla olevan ohuen kankaan läpi.
\\r\\nKäytä tuotetta aina ohjeiden mukaisesti ja ota yhteys lääkäriin, jos oireet jatkuvat. Sairauden hoidon aikana kysy neuvoa lääkäriltä, jos olet epävarma tuotteen vaikutuksesta hoitoosi.
\\r\\nÄlä käytä raskauden aikana / kantavalla eläimellä.
\\r\\nVoit käyttää tuotetta oman harkinnan mukaan linimentin tai kipulääkevoiteen kanssa, mutta samanaikainen käyttö saattaa voimistaa vaikutusta.
\\r\\nWelltex® on Back On Track -teknologioista ensimmäinen ja tunnetuin. Welltex®-materiaalin emissiivisyys (pitkäaaltoisen infrapunasäteilyn takaisin heijastaminen) on korkeinta tasoa, minkä vuoksi se sopii erinomaisesti lämmittelyyn ja palautumiseen.
\\r\\nIontex®-teknologian perusperiaate on sama kuin Welltex®-teknologian, ja siitä valmistetaan kevyitä ja erittäin joustavia materiaaleja. Iontex®-materiaalin sisältämillä mineraaleilla on antibakteerisia ominaisuuksia, se kuivuu nopeasti ja on kestävää.
\\r\\nHaematex™ on urheiluvaatteiden tekninen materiaali, jonka mineraalit heijastavat takaisin kehon lämpöenergiaa. Haematex™-tuotteet antavat hyvän tuen ja miellyttävän kevyen kompression tunteen. Kosteutta poistavan materiaalin hengittävyys on maksimaalinen.
\\r\\nCool on Track™ on kehitetty koiran viilentämiseen eri tilanteissa. Teknisen materiaalin tehokas viilentävä vaikutus perustuu veden haihtumiseen.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:651.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:651.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:651.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:651.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:651.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:651.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:651.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:651.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/materiaali-toiminnallisuus/back-on-track-miten-se-toimii\":{\"id\":\"hooks-academy/materiaali-toiminnallisuus/back-on-track-miten-se-toimii\",\"path\":\"/hooks-academy/materiaali-toiminnallisuus/back-on-track-miten-se-toimii\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:1577\":{\"id\":1577,\"name\":\"Jalkineiden hoito\",\"level\":3,\"parentId\":650,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/materiaali-toiminnallisuus/skovard\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"KÄYTÄ JALKINEITA OIKEIN | \\r\\n
Tallin rankat olosuhteet voivat tuhota nahan sekä pohjien liimaukset. Ratsastus- saappaiden/-kenkien käyttöä tallisaappaina/-kenkinä ei siksi suositella. Käytä tallissa mieluiten kumisaappaita tai puhdista kenkäsi/saappaasi huolellisesti aina käytön jälkeen. | \\r\\n
\\r\\n |
HOITO MATERIAALIN MUKAAN | \\r\\n
Käytä aina valmistajan suosittelemia hoitoaineita, sillä ne sopivat juuri kyseisille Materiaaleille. Toiset materiaalit ovat arkoja ja vaativat erityistä hoitoa – näihin kuuluvat esim. mokka ja nupukki. | \\r\\n
\\r\\n |
UUDET JALKINEET | \\r\\n
Uudet jalkineet tulee suojata hyvin lialta ja kosteudelta jo ennen käyttöön ottoa. Kyllästä tai käsittele jalkineita hoitoaineella ennen ensimmäistä käyttöä ja sen jälkeen säännöllisin välein. Näin jalkineiden käyttöikä pitenee. | \\r\\n
\\r\\n |
MYÖS VETOKETJU VAATII HUOLTOA | \\r\\n
Harjaa vetoketju puhtaaksi pienellä harjalla ja pyyhi rievulla tarvittaessa. Älä koskaan vedä vetoketjua voimalla kiinni, vaan poista siitä mahdollinen savi tai hiekka. Avaa vetoketju alas asti ennen jalkineen pukemista, muuten se voi helposti rikkoutua. | \\r\\n
\\r\\n |
VAIHDA POHJALLISET USEIN | \\r\\n
\\r\\n Irtopohjalliset lisäävät mukavuutta ja jalkineiden istuvuutta. Lisäksi ne imevät itseensä kosteutta, minkä ansiosta sekä jalat että jalkineet voivat entistä paremmin. \\r\\n | \\r\\n
\\r\\n |
\\r\\n SAAPASTUET \\r\\n | \\r\\n
Käytä aina saapastukia/-ripustimia, ne suojaavat niin nahkaa kuin vetoketjuakin. Samalla ne säilyttävät saappaiden muodon ja ehkäisevät varsien taittumista. | \\r\\n
\\r\\n |
PUKEMINEN JA RIISUMINEN | \\r\\n
Kenkiä ja saappaita puettaessa kannattaa aina käyttää kenkälusikkaa – näin säästät jalkineiden kantakappia. Riisumisessa saapasrenki on hyvä apu | \\r\\n
\\r\\n |
Huolehdi jalkineistasi, niin ne kestävät kauan siisteinä! | \\r\\n
Hyvin hoidettuna nahka kaunistuu vuosien myötä. | \\r\\n
\\r\\n |
\\r\\n | \\r\\nCLEAN\\r\\n | \\r\\n
Nahka | \\r\\nHarjaa lika pois kenkäharjalla ja käytä esim. nahkasaippuaa vaikeiden tahrojen poistoon. | \\r\\n
Öljytty nahka | \\r\\nHarjaa lika pois kenkäharjalla ja käytä tarvittaessa esimerkiksi nahkasaippuaa. | \\r\\n
Tekonahka | \\r\\nHarjaa lika pois kenkäharjalla, puhdista tarvit-taessa mietoon saippualiuokseen kastellulla rievulla. | \\r\\n
Lakattu nahka | \\r\\nKäytä lakkakengille tarkoitettua lotion-voidetta tai suihketta. | \\r\\n
Mokka nupukki | \\r\\nKäytä mokkaharjaa tai hiontakumia. Hio tahroja, suolaraitoja ja kiiltäviä kohtia erityisen hyvin. Käytä tarvittaessa puhdistusainetta. | \\r\\n
Sekoitteet tex-materiaali | \\r\\nHarjaa lika pois kenkäharjalla ja käytä kullekin materiaalille tarkoitettuja puhdistusaineita. | \\r\\n
\\r\\n | \\r\\n |
\\r\\n | \\r\\nCARE\\r\\n | \\r\\n
Nahka | \\r\\nVoitele nahkabalsamilla/kenkävoiteella, luonnon-värisellä tai värillisellä tarpeen mukaan. Anna kuivua 15 min. Harjaa sen jälkeen huolellisesti. Kiillotus pehmeällä rievulla antaa syvän kiillon. | \\r\\n
Öljytty nahka | \\r\\nKäytä öljyä, nahkabalsamia tai suihketta. Näin nahka näyttää vastaöljytyltä samalla kun aine suojaa ja kyllästää nahan. Käsittely tummentaa vaaleaa nahkaa. | \\r\\n
Tekonahka | \\r\\nParanna kiiltoa puhdistussienellä. Käytä kenkävoidetta tai itsekiillottuvaa voidetta värin parantamiseksi. | \\r\\n
Lakattu nahka | \\r\\nKäytä lakkakengille tarkoitettua lotion-voidetta tai suihketta. | \\r\\n
Mokka nupukki | \\r\\nKäytä mokalle ja nupukille sopivaa elvyttävää ja kyllästävää voidetta. Anna voiteen kuivua 10 min. Harjaa lopuksi pinta koholle mokkaharjalla. | \\r\\n
Sekoitteet tex-materiaali | \\r\\nKäytä hoitoaineita kunkin pintamateriaalin vaatimusten mukaisesti. | \\r\\n
\\r\\n | \\r\\n |
\\r\\n | \\r\\nPROTECT\\r\\n | \\r\\n
Nahka | \\r\\nSuihkutettava kylläste tekee pinnasta vettä hylkivän. Nahkainen ulkopohja suojataan erityisellä kyllästeellä. Vaihtoehtoisesti siihen voi teettää suutarilla uudet pohjat. | \\r\\n
Öljytty nahka | \\r\\nKäytä kyllästesuihketta, niin jalkineet sietävät kosteutta paremmin. | \\r\\n
Tekonahka | \\r\\nKäytä kyllästesuihketta, joka on tarkoitettu tekomateriaaleille. | \\r\\n
Lakattu nahka | \\r\\nÄlä käytä kyllästesuihketta lakkakengille. | \\r\\n
Mokka nupukki | \\r\\nKäytä kyllästesuihketta, anna kuivua ja harjaa lopuksi pinta koholle mokkaharjalla. Toista käsittely tarvittaessa. Anna kuivua välillä. | \\r\\n
Sekoitteet tex-materiaali | \\r\\nKäytä kyllästesuihketta. | \\r\\n
Should you have an accident and hit your head, the Mips system in your helmet is designed to help reduce the rotational motion of certain impacts that may otherwise be transferred to your head.
\\r\\nRotational motion is a common cause of concussions and more severe brain injury in oblique hits to the head. The Mips system consists of a low friction layer that is mounted inside the helmet. In a crash, the low friction layer is designed to move slightly inside the helmet to help redirect forces away from the head. This is intended to help reduce the risk of brain injury.
\\r\\n\\r\\n
Emma asuu perheensä ja hevostensa kanssa Boråsin lähellä sijaitsevalla maatilalla. Emma edustaa kilpailuissa Borås Fältrittklubb -ratsastuskoulua, johon hän liittyi aloittaessaan kilpailu-uransa 7-vuotiaana.
\\r\\n– Hööks on tukenut uraani lapsuudesta asti, ja liityin Hööksin sponsoroimiin ratsastajiin vuonna 2019, Emma kertoo.
\\r\\nElm Rose, Emman uskollinen ratsu, on ollut hänen omistuksessaan pian 4 vuotta. Tämä 12-vuotias hevonen on Emman menestyksen taustalla. Yhdessä he ovat osallistuneet Ruotsin mestaruuskisoihin, EM- ja Grand Prix -kisoihin sekä kansallisiin estekilpailuihin 145 cm:n esteluokkiin saakka. Keväällä 2021 hän voitti Kungsbackassa tiukan Arena Youth Tour -kisan 145 cm:n luokassa Elm Rose -hevosellaan.
\\r\\nTallin ilkikurinen nallekarhu on Nouveau, joka tavoittelee huomiota kepposillaan. Nouveau on 11-vuotias ruuna, joka rakastaa suuria areenoita ja parrasvaloja. Nouveau on osallistunut Elmian, Scandinaviumin ja Falsterbon kisoihin, Ruotsin ja Pohjoismaiden mestaruuskisoihin sekä moniin muihin suuriin kilpailuihin.
\\r\\n– Nouveaun sydän on kultaa, hevonen on taistelija ja tekee aina parhaansa, Emma jatkaa.
\\r\\nYksi tallin hevosista on Carolin, joka on ollut Johanssonin perheen omistuksessa hieman yli vuoden. Carolin on 10-vuotias ja erittäin taitava hyppääjä.
\\r\\n– Olen kilpaillut Carolinin kanssa 145 cm:n luokassa, ja selviydyimme myös Göteborgin Horse Show'hun vuonna 2020, Emma kertoo.
\\r\\nMeillä on myös Juliebellie, josta käytetään tallissa lempinimeä Jullan. Jullan on 6-vuotias pikku riiviö, jolla on positiivinen asenne ja joka unelmoi kilpailuhevosen elämästä. Nuoresta iästään ja urastaan huolimatta hevonen on osallistunut jo sekä Falsterbon että Elmian kisoihin. Vain 5-vuotiaana hevonen hyppäsi jo 125 cm:n esteitä, ja nyt tähtäimessä ovat suuremmat korkeudet!
\\r\\nUusin tähdenlento Mecca, jota myös kutsutaan Meccaksi, on 9-vuotias. Ruotsissa syntynyt hevonen on uusi tulokas tallissa. Vasta neljiin kilpailuihin osallistunut hevonen on loistanut virheettömillä suorituksillaan ja sijoituksillaan 140 cm:n luokassa.
\\r\\nTässä ovat Emman Hööks-suosikit:
\\r\\nRobin Ingvarsson asuu Boråsissa ja valmentaa ja kilpailuttaa hevosia appivanhempiensa tilalla Tosserydissä sekä enonsa Sven Ingvarssonin hevosia Kungsbackassa.
\\r\\nJo 10-vuotiaana Robin voitti ponien Ruotsin mestaruuden. Tämän voiton jälkeen saavutuksia on tullut paljon lisää, kuten Ruotsin mestaruuskultaa juniorien, nuorten ja seniorien luokassa. Viimeisin Ruotsin mestaruus tuli vuonna 2016, minkä jälkeen hän on kilpaillut maajoukkueessa.
\\r\\nRobinin valmentamat hevoset kiinnostavat muita tunnettuja ratsastajia. Kolme hevosista on myyty esimerkiksi Peder Fredricssonille. Yksi niistä, Christian K, tuotti vuonna 2019 maailmanlaajuisesti eniten palkintorahaa. Hansson-niminen hevonen puolestaan arvioitiin maailman parhaaksi hevoseksi vuonna 2018.
\\r\\nVaikka Robin käyttää suurimman osan ajastaan hevosiin, hänellä on myös muita kiinnostuksen kohteita, kuten voimaharjoittelu, padel ja golf.
\\r\\nRobin Ingvarssonin ja Hööksin yhteistyö alkoi vuonna 2017.
\\r\\nTässä ovat Robinin Hööks-suosikit:
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1726.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1726.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1726.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1726.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1726.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1726.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1726.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1726.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hooks-family/robin-ingvarsson\":{\"id\":\"hooks-academy/hooks-family/robin-ingvarsson\",\"path\":\"/hooks-academy/hooks-family/robin-ingvarsson\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:1727\":{\"id\":1727,\"name\":\"Viktoria Carlerbäck\",\"level\":3,\"parentId\":1724,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/hooks-family/viktoria-carlerback\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nViktoria Carlerbäck asuu hevosineen Stall Stora Bygd -tilalla Boråsin lähellä. Siellä hän harjoittaa myös hevosten valmennusta. Yhteistyötä Hööksin kanssa on takana useampi vuosi.
\\r\\n– En tarkalleen tiedä vuosien määrää, mutta kuvauksia on ollut jonkun verran, Viktoria kertoo.
\\r\\nPHänen ansiolistallaan on osallistuminen muun muassa kaksiin EM-kisoihin, kaksiin MM-kisoihin ja yksiin olympialaisiin. Lisäksi voitto maailmancupin finaalissa ja sijoitus perinteikkäässä Badmintonin kisassa, kaikki Ballys Geronimo -hevosella. Volt Af Källstorp -hevosella voitin Ruotsin mestaruuden 2012 ja 2014. Zlatan voitti 2016, ja on tänä vuonna kilpaillut voitokkaassa Nations Cup -joukkueessa.
\\r\\nViktorialla on useita kilpahevosia tallissaan. Joukon vanhin on Zlatan B (s. 2004 i. Indorado – Haarlem)
\\r\\n– Hevonen tuli omistukseeni 5-vuotiaana. Zlatan on ruunikko, säkäkorkeus n. 167 cm. Se on kilpaillut CCI4-L -luokassa, 140 cm:n esteluokassa ja kouluratsastuksen MSV-luokassa. Zlatan on erittäin hyvä hevonen, jolla on ihana asenne, mutta ikävä ratsastettava, jos hevonen on jännittynyt ja hermostunut, Viktoria kertoo.
\\r\\nTäysiverinen Freckenham Ted xx on 12-vuotias ja kilpaili vuonna 2019 CCI3-S-luokassa ja estekisoissa 130 cm:n luokassa.
\\r\\n– Hevonen on nopea mutta hieman laiska kouluratsastuksessa. Voi olla vihainen muille hevosille kuljetusautossa, mutta erittäin ihmisystävällinen. Hevonen on ruunikko, säkä 163 cm. Tarkoitus on siirtyä ylempään luokkaan kenttäratsastuksessa tänä vuonna, Viktoria toteaa.
\\r\\nAvicii on 6-vuotias.
\\r\\n– Vicke on ollut meillä runsaan puoli vuotta ja on jo osallistunut kenttäratsastuksen H90-kilpailuun ja hypännyt virheettömiä ratoja 120 cm:n luokassa. Hevonen hyppää vaivattomasti ja liikkuu hienosti. Tarvitsee tänä keväänä laukkatreeniä kunnon kohottamiseksi ja painon pudottamiseksi, Viktoria jatkaa.
\\r\\nVallös Balotelli täyttää viisi ja aloittaa pian kilpailun. Hevonen on hontelo, suuri laukka, ja kehonhallintaa on vielä kehitettävä.
\\r\\n– Rakastaa maastossa ratsastamista, hieno asenne ja pitää kaikista. Jännittävä projekti. Hevonen on DWB i. Baccarat xx-Aquilino, Viktoria kertoo.
\\r\\n– Ratsastuksen lisäksi toimin nuorten kenttäratsastusmaajoukkueen johtajana, opettajana NIU Ridsportin Sven Eriksonsgyamnasiet -lukiossa Boråsissa sekä valmennan kotitilalla ja muualla. Valmistuin myös eliittiurheiluvalmentajaksi.
\\r\\n– Vapaa-aikani vietän puutarhassa ja kasvihuoneella, toteaa Viktoria lopuksi.
\\r\\nTässä ovat Viktorian Hööks-suosikit:
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1727.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1727.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1727.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1727.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1727.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1727.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1727.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1727.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/hooks-family/viktoria-carlerback\":{\"id\":\"hooks-academy/hooks-family/viktoria-carlerback\",\"path\":\"/hooks-academy/hooks-family/viktoria-carlerback\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:2331\":{\"id\":2331,\"name\":\"Treeni\",\"level\":2,\"parentId\":155,\"hasSubcategories\":true,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/traning\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"subcategories\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:2332\",\"typename\":\"Category\"}],\"content\":\"\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2331.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2331.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2331.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/traning\":{\"id\":\"hooks-academy/traning\",\"path\":\"/hooks-academy/traning\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:2332\":{\"id\":2332,\"name\":\"Treenivinkkejä\",\"level\":3,\"parentId\":2331,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/traning/traningstips\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
Jooga vahvistaa kehosi tietoisuutta ja on hyvä harjoittelun laji, johon kaikkien ratsastajie- niin aloittelijoiden kuin ammattilaisten - tulisi panostaa enemmän. Kun olet todella tietoinen siitä, mitä kehosi tekee, voit vaikuttaa ratsastukseesi hallitusti. Näin annat signaalit joita todella tarkoitat, helpotat hevosesi toimintaa ja parannat tiimityöslentelyäsi.
Tutustu esimerkiksi yinjoogaan ja yanjoogaan. Ne ovat esimerkkejä joogalajeista, jotka hyödyttäisivät sinua ratsastajana. Keskity niihin harjoituksiin, joita sinä itse tarvitset. Yinyoga on eräänlaista venyttelyä, joka luo rauhallisen ja tietoisen läsnäolon, ja jossa asentoja pidetään yleensä 3-7 minuutin ajan. Yanjooga on vastakohta yinjoogalle. Se on dynaamisempi ja aktiivisempi jooga, joka rakentaa voimaa, sekä lisää liikkuvuutta ja ketteryyttä.
Jos haluat parempaa kestävyyttä, klassinen kuntoarjoittelu, kuten juoksu, uinti ja pyöräily, ovat hyviä vaihtoehtoja. Kuntoharjoituksen aikana sinun tulisi saavuttaa maksimisyke 60-70% ja pitää syke vähintään 30 minuutin ajan. Tiedät olevasi oikealla syketasolla, kun tuntuu hieman väsyttävältä puhua harjoituksen aikana. Vaihtele intervalliharjoituksen ja voimaharjoittelun välillä. On monia hyviä ulkokuntosaleja, joissa voit treenata ratsastukseen tarvittavaa lihasksistoa. Tässä on harjoitus, jonka voit tehdä myös kotona.
Tasapaino on ratsastajalle erityisen tärkeä. Tässä on yksinkertainen vinkki siitä, miten tasapainoa voidaan harjoittaa nopeasti, melkein missä ja milloin tahansa. Harjoittele kuitenkin usein, mieluiten joka päivä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi, tee harjoitus ilman kekiä paljain jaloin, tai sukat jalassa.
Nosta oikea jalka pohkeen sisäpuolta vasten - aseta kämmenet vastakkain rinnan eteen - venytä käsivarret (kämmenet vastakkain) ylöspäin niin pitkälle kuin mahdollista - pysy tässä asennossa tai erota käsivarret V- asentoon- laske käsivarret ja rentouta hartiat - nosta katse kohti kattoa (tai katso suoraan eteenpäin, jos se tuntuu paremmalta) - seiso paikallasi ja laske hitaasti 20: een (tai niin pitkälle kuin tuntuu mukavalta). Toista nyt sama vasemmalla jalalla asettamalla se kohti pohkeen sisäpuolta jne. Jos haluat helpottaa harjoitusta, voit asettaa kantapään nilkkaa vasten varpaat maassa. Jos haluat vaikeuttaa harjoitusta, sulje silmäsi.
• Hollow position on kokovartaloharjoitus, jossa keskitytään corelihaisiin (selkä ja vatsa). Makaa maassa/lattialla vartalo ojentettuna - nosta olkapäät ja jalat hieman lattian yläpuolelle - pidä käsivarret sivuillasi tai anna niiden levätä vartalosi päällä - ristiselkäsi ja pakarasi tulisi jäädä lattiaa vasten. Pidä tätä kulhomaista asemaa noin 15-20 sekuntia tai kauemmin. Rentoudu ja toista niin monta kertaa kuin voit.
Jos tunnet olevasi stressaantunut tullessasi talliin tai olet hermostunut ennen kilpailua, kokeile Nadi Shodhanaa, hengitysharjoitusta, joka auttaa sinua rentoutumaan ja keskittymään paremmin.
Käytä oikeaa peukaloa ja keskisormeasi: aloita ottamalla pari rauhallista, melko syvää hengitystä - ennen uloshengitystä toisella hengityksellä, sulje oikea sieraimesi peukalollasi ja hengitä hitaasti vasemman sieraimen kautta - pidä peukalo paikallaan ja hengitä sitten hitaasti vasemman sieraimen kautta - ennen uloshengitystä sulje vasen sierain keskisormellasi ja hengitä hitaasti oikean sieraimen kautta - hengitä sitten hitaasti oikean sieraimesi kautta ennen kuin suljet sen uudelleen, ja hengitä hitaasti vasemman kautta jne. Jatka sierainten vaihtamista tällä tavalla 5-10 minuutin ajan. Voit toistaa harjoitteen useita kertoja päivässä, jos sinulla on siihen mahdollisuus.
Agility on hauska laji, jota voi harrastaa kaikilla tasoilla mukavasta leikistä aina mestaruustasolle asti. Tason asetat itse. Aloittaa voi kotona erilaisilla esteillä. Esteiden on seistävä tukevasti ja tunneli on kiinnitettävä maahan.
Alussa on paras käydä ohjaajalla, jotta saat perustiedot oppimisesta ja vammojen välttämisestä. Ota yhteys pätevään henkilöön ennen kuin aloitat harjoittelun. Iloisia treenihetkiä!
Sandra Glanzén toimii agilityohjaajana Hundspektra-koulutushallissa Boråsissa. Hän kouluttaa ja kilpailee koiriensa Zorro-mittelspitzin ja Röja-sheltin kanssa. Katso Sandran perusvinkit onnistuneeseen agility-harrastuksen aloitukseen koirasi kanssa.
• Keksi palkkio, jonka vuoksi koirasi tekee mitä tahansa, esim. jokin herkku tai lelu. Aloita helpoista asioista, jotta saatte onnistumisia ja harjoittelu on hauskaa.
• Opeta koira ensin juoksemaan suoraan eteenpäin (kahden estetuen välistä) kulholle, johon olet laittanut herkkupalan tai koiran lempilelun. Aloita muutama metri ennen estetukia ja lähetä koira suoraan palkkiota kohti, joka on muutaman metrin päässä tukien takana.
• Pidennä vähitellen juostavaa matkaa. Laita sitten estekeppi tukien alimpaan asentoon. Kun koira hallitsee esteen, nosta estekeppiä hieman korkeammalle. Vähitellen voit lisätä esteitä yksi kerrallaan.
Palkkion pitää tulla aina vasta viimeisen esteen jälkeen, jotta koiralla on intoa jatkaa eteenpäin.
TÄRKEÄÄ: Esteiden pitää olla aina matalia!
Hööks Deals
\\nKampanja on voimassa 07.11.2024 alkaen 02.12.2024 asti. Ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tarjouksiin. Tarjous on voimassa sekä myymälöissä että osoitteessa hooks.fi
\",\"__typename\":\"StringValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).13\":{\"name\":\"sweden\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).13.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).13.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).14\":{\"name\":\"denmark\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).14.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).14.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).15\":{\"name\":\"norway\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).15.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).15.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).16\":{\"name\":\"finland\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).16.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).16.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).17\":{\"name\":\"netherlands\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).17.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).17.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).18\":{\"name\":\"eu\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).18.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).18.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).19\":{\"name\":\"loggedOut\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).19.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).19.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).20\":{\"name\":\"loggedIn\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).20.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.1.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).20.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2\":{\"children\":[],\"type\":\"Product Template\",\"properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true})\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).0\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).1\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).2\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).3\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).4\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).5\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).6\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).7\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).8\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).9\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).10\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).11\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).12\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).13\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).14\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).15\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).16\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).17\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).18\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).19\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).20\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"}],\"__typename\":\"ContentItem\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).0\":{\"name\":\"tagName\",\"type\":\"text\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).0.value\",\"typename\":\"StringValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).0.value\":{\"value\":\"R3TEST\",\"__typename\":\"StringValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).1\":{\"name\":\"campaignName\",\"type\":\"text\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":null,\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).2\":{\"name\":\"campaignNameColor\",\"type\":\"dropdown\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":null,\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).3\":{\"name\":\"badgePosition\",\"type\":\"dropdown\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).3.value\",\"typename\":\"StringValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).3.value\":{\"value\":\"Överkant - Höger\",\"__typename\":\"StringValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).4\":{\"name\":\"symbol\",\"type\":\"image\",\"valueType\":\"OBJECT\",\"value\":null,\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).5\":{\"name\":\"symbolPosition\",\"type\":\"dropdown\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).5.value\",\"typename\":\"StringValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).5.value\":{\"value\":\"Överkant - Höger\",\"__typename\":\"StringValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).6\":{\"name\":\"symbolSize\",\"type\":\"text\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).6.value\",\"typename\":\"StringValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).6.value\":{\"value\":\"60\",\"__typename\":\"StringValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).7\":{\"name\":\"symbolHeight\",\"type\":\"text\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":null,\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).8\":{\"name\":\"symbolDesktopSize\",\"type\":\"text\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).8.value\",\"typename\":\"StringValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).8.value\":{\"value\":\"200\",\"__typename\":\"StringValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).9\":{\"name\":\"symbolMobileSize\",\"type\":\"text\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).9.value\",\"typename\":\"StringValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).9.value\":{\"value\":\"150\",\"__typename\":\"StringValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).10\":{\"name\":\"symbolText\",\"type\":\"text\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).10.value\",\"typename\":\"StringValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).10.value\":{\"value\":\"TEST\",\"__typename\":\"StringValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).11\":{\"name\":\"maxProducts\",\"type\":\"text\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).11.value\",\"typename\":\"StringValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).11.value\":{\"value\":\"6\",\"__typename\":\"StringValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).12\":{\"name\":\"campaignDescription\",\"type\":\"html\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":null,\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).13\":{\"name\":\"sweden\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).13.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).13.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).14\":{\"name\":\"denmark\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).14.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).14.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).15\":{\"name\":\"norway\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).15.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).15.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).16\":{\"name\":\"finland\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).16.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).16.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).17\":{\"name\":\"netherlands\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).17.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).17.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).18\":{\"name\":\"eu\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).18.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).18.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).19\":{\"name\":\"loggedOut\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).19.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).19.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).20\":{\"name\":\"loggedIn\",\"type\":\"bool\",\"valueType\":\"SCALAR\",\"value\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).20.value\",\"typename\":\"BoolValue\"},\"__typename\":\"ContentItemProperty\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.2.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).20.value\":{\"value\":false,\"__typename\":\"BoolValue\"},\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3\":{\"children\":[],\"type\":\"Product Template\",\"properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true})\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).0\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).1\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).2\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).3\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).4\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).5\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).6\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).7\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).8\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).9\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.properties({\\\"getImageAsImageValue\\\":true}).10\",\"typename\":\"ContentItemProperty\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$ROOT_QUERY.category({\\\"id\\\":3200}).data.items.3.p