Hööksin tietosuojakäytäntö

1. Yleistä

Tietosuojakäytännössämme kuvataan, miten Hööks Hevosurheilu Oy ("Hööks", "me"), Y-tunnus 1859735-1, kerää, käyttää, luovuttaa ja säilyttää henkilötietoja.

1.1 Hööks tarjoaa tuotteitaan ja palvelujaan ostotapahtumien yhteydessä ja muissa yhteyksissä, kuten verkkosivustolla käyntien yhteydessä, näiden periaatteiden mukaisesti.

1.2 Sinun on voitava luovuttaa henkilötietojasi meille luottavaisin mielin. Tässä tietosuojakäytännössä kerromme, miten varmistamme, että käsittelemme henkilötietojasi suojatusti ja voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä noudattaen.

1.3 Huomaa, että tätä tietosuojakäytäntöä ei noudateta sellaisten henkilötietojen käsittelyssä, jotka annat yhteistyökumppanillemme (kun esimerkiksi napsautat tarjouksessa olevaa yhteistyökumppanimme sivuston linkkiä). Emme vastaa yhteistyökumppaneidemme suorittamasta henkilötietojen käsittelystä.

2. Rekisterinpitäjä

Hööks Hevosurheilu Oy, Y-tunnus 1859735-1, on henkilötietojesi käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä, joka vastaa siitä, että henkilötietoja käsitellään sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

3. Milloin käsittelemme henkilötietojasi?

3.1 Jotta voisit käydä sivustollamme ja ostaa tuotteitamme tai käyttää palvelujamme, meidän on kerättävä henkilötietojasi ja käsiteltävä niitä.

3.2 Keräämme henkilötietojasi ja käsittelemme niitä, kun ostat tuotteita Hööksin verkkosivustolta, ostat tuotteita myymälöistämme ja olet asiakaskerhomme jäsen, käytät Hööksin tukipalvelua, käyt Hööksin verkkosivustolla tai olet muulla tavalla yhteydessä Hööksiin. Sinusta kerättyjä tietoja tarvitaan sopimuksen tekemiseen Hööksin kanssa ja jotta Hööks voi tarjota palvelujaan ja tarjouksiaan.

3.3 Osoitetietojesi ajantasaisuuden varmistamiseksi Hööks päivittää osoitetietosi automaattisesti käyttämällä kolmannen osapuolen palveluja. Tätä tarkoitusta varten tarvitsemme henkilötunnuksesi, jotta voimme varmistaa, että meillä on voimassa oleva osoitetieto (perusteltu syy).

4. Mitä henkilötietoja käsittelemme?

4.1 Hööksin asiakkaat

Keräämme ja käsittelemme seuraavia asiakkaiden henkilötietoja:

 • Nimi
 • Henkilönumero (henkilötunnus ja/tai asiakasnumero)
 • Osoite
 • Puhelinnumero
 • Sähköpostiosoite
 • Maksutiedot, valitun maksutavan edellyttämät tiedot ja maksuhistoria
 • IP-osoite ja tiedot Hööksin verkkosivuston käyttämisestä
 • Mobiililaitteen (esim. matkapuhelimen tai tabletin) sijaintitieto
 • Ostokseen liittyvät tiedot
 • Tuotteita ja palveluja koskevat asiakkaan valinnat
 • Aiheeseen liittyvä kirjeenvaihto (esim. henkilötiedot, jotka annat ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluun)

4.2 Muusta lähteestä keräämämme henkilötiedot

Keräämme henkilötietoja, jotka olemme saaneet sinulta itseltäsi sekä tietoja, joita saamme sinusta palveluidemme käytön perusteella sekä ostoksistasi. Lisäksi voimme kerätä henkilötietoja muista lähteistä. Seuraavasta taulukosta näet, mitä henkilötietoja keräämme sinusta ja mistä lähteestä ne ovat peräisin.

Tiedon lähdeHenkilötietojen tyyppi
Julkiset osoiterekisterit tai tietopalveluyrityksetVäestörekisterissä oleva osoitteesi ja puhelinnumerosi
Luottoluokituslaitokset, pankit tai tietopalveluyrityksetLuottokelpoisuus
Sosiaalinen mediaJulkaisemasi kuvat tai kommentit5. Miksi käsittelemme henkilötietojasi?

5.1 Hööks käsittelee asiakkaidensa

henkilötietoja erilaisiin tarkoituksiin. Käytämme henkilötietoja pääasiassa seuraaviin tarkoituksiin:

 • Lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseen, kuten kirjanpitotarkoituksiin
 • Täyttääksemme velvoitteemme asiakkaita kohtaan, esimerkiksi ostosten ja takuuasioiden käsittelemiseen
 • Asiakkuuden hallintaan ja palveluidemme tuottamiseen
 • Tuotevastuun ja tuoteturvallisuuden varmistamiseen
 • Hööks & Friends -jäsenyyden hallintaan asiakaskerhon jäsenehtojen mukaisesti
 • Asiakastietojen virheettömyyden varmistamiseen ja päivittämiseen
 • Yleiseen asiakassuhteiden hoitamiseen ja asiakaspalvelun toteuttamiseen, kuten kysymyksiin vastaamiseen ja virheellisten tietojen oikaisemiseen
 • Tiedottamiseen ja markkinoinnin kohdistamiseen postitse, sähköpostilla, teksti- tai multimediaviestein ja puhelimitse
 • Merkityksellisen tiedon ja kohdennettujen tarjousten antamiseen uutiskirjein ja sivustollamme
 • Asiakkaille suunnatun tarjonnan parantamiseen, kuten palvelujen, tuotteiden ja toimintojen kehittämiseen
 • Petosten estämiseen

Tietojen pohjalta Hööks tekee myös markkina- ja asiakasanalyysejä, tilastoja ja liiketoiminnan seurantaa sekä kehittää tuotteiden ja palveluiden ostoon käytettäviä menetelmiä.

6. Henkilötietojen käsittelyn lailliset perusteet

Esimerkkejä siitä, miten käsittelemme tietojasi tiettyyn tarkoituksen:
 • Rekisteröimme jäsenyytesi järjestelmäämme.
 • Vahvistamme identiteettisi ja ikäsi.
 • Hallinnoimme maksuasi.
 • Tarjoamme mahdollisuuden esittää ostoksiin liittyviä kysymyksiä ja vastaamme kysymyksiin.
 • Lähetämme bonusseteleitä, etuja, tarjouksia ja muuta viestintää, jota kerhon jäsenyysehdot edellyttävät.
Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:Käsittelyn perustana oleva oikeusperuste:
Yrityksemme, tuotteidemme ja palvelujemme markkinoiminenOikeutettu etu
Asiakaskerhon jäsenyyden hallintaJäsensopimus, jonka solmit Hööksin kanssa
Tuotteiden hallinta ja toimittaminenOstosopimuksen toteuttaminen
Lain (esim. kirjanpitolain) asettamien vaatimusten noudattamisen varmistaminenLakisääteinen velvoite7. Miten kauan henkilötietojasi säilytetään?

Emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on tarpeellista niiden alkuperäiselle käyttötarkoitukselle tai pidempään kuin sopimus vaatii. Tämän jälkeen henkilötietosi poistetaan.

8. Mihin luovutamme henkilötietojasi?

8.1 Hööks voi tarvittaessa luovuttaa henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle, kuten Hööks-konsernille ja henkilötietojen käsittelijälle (osapuolille, jotka käsittelevät tietoja puolestamme voimassa olevien sääntöjen mukaisesti). Voimme luovuttaa tietojasi myös osoitteiden päivityspalveluja tarjoaville yrityksille varmistaakseen, että meillä on käytettävissämme voimassa oleva osoitteesi.

8.2 Hööks voi luovuttaa henkilötietoja myös, kun voimassa oleva lainsäädäntö tai viranomaisten vaatimukset sitä edellyttävät, toteuttaakseen oikeutettuja etujaan tai havaitakseen ja estääkseen petoksia ja muita teknisiä tai turvallisuusongelmia tai ilmoittaakseen niistä.

8.3 Emme luovuta henkilötietojasi edellä mainittujen lisäksi muille kolmansille osapuolille, ellet ole antanut siihen lupaa.

8.4 Jos liiketoimintamme tai osa siitä myydään tai integroidaan toiseen liiketoimintaan, henkilötietojasi voidaan luovuttaa neuvonantajallemme, mahdolliselle ostajalle ja ostajan neuvonantajalle.

9. Siirrot kolmanteen maahan

Voimme joutua luovuttamaan henkilötietojasi Yhdysvaltoihin. Tällainen tilanne on mahdollinen, jos luovutamme tietoja toiselle yritykselle kohdan 9. mukaisesti. Luovutamme henkilötietojasi EU:n/ETA:n ulkopuolelle vain, kun riittävä tietosuojan taso voidaan varmistaa.

Jotta voimme turvata henkilötietosi siirron yhteydessä, varmistamme, että vastaanottaja on Privacy Shield -sertifioitu ja noudattaa Privacy Shield -järjestelyn periaatteita. Saat jäljennöksen suojatoimista ottamalla meihin yhteyttä.

10. Tietosuojakäytännön muuttaminen

Hööks pidättää oikeuden muuttaa tietosuojakäytäntöä. Muutoksesta ilmoitetaan verkkosivustollamme ja myymälöissämme. Jos muutokset ovat merkittäviä, ilmoitamme niistä sinulle ennen niiden astumista voimaan. Jos et hyväksy muutoksia, sinulla on oikeus sanoa irti sopimuksesi Hööksin kanssa.

11. Henkilötietojesi suojaaminen

Sinun on voitava luovuttaa henkilötietojasi meille luottavaisin mielin. Hööksin toteuttamat tekniset ja organisatoriset toimenpiteet suojaavat henkilötietojasi luvattomalta tietoihin pääsyltä, tietojen muuttamiselta ja poistamiselta. Asiakkaan tiedot tallennetaan turvalliselle palvelimelle tietokantaan, joka on suojattu pääsynvalvonnalla ja palomuurilla. Korttiostoksissa käytämme hyväksyttyä maksuasiamiestä, joka tarkistaa pankista korttisi maksukelpoisuuden. Tiedot lähetetään salattuina suojatussa yhteydessä, eikä Hööks tallenna kortin tietoja. Maksuasiamies käsittelee kortin tietoja kansainvälisen PCI DSS -tietoturvastandardin mukaisesti. Tämä varmistaa kortin käytön turvallisuuden.

12. Oikeutesi

12.1 Hööks vastaa siitä, että henkilötietojasi käsitellään voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

12.2 Hööks oikaisee, tekee nimettömäksi, poistaa tai täydentää pyynnöstäsi tai omasta aloitteestaan virheellisiä tai puutteellisia tietoja.

12.3 Sinulla on muun muassa seuraavat oikeudet:

a. Pääsy henkilötietoihisi. Sinulla on oikeus milloin tahansa (veloituksetta kerran vuodessa) pyytää rekisteriotetta sinusta tallentamistamme henkilötiedoista.

b. Henkilötietojen oikaiseminen. Korjaamme pyynnöstäsi mahdollisimman pian sinua koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

c. Henkilötietojen poistaminen. Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista, jos esimerkiksi niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, johon ne on kerätty. Tietyt lakisääteiset velvoitteet, esimerkiksi kirjanpito- ja verolainsäädäntö, voivat kuitenkin estää meitä poistamasta henkilötietojasi välittömästi. Tällöin lopetamme muun sellaisen tietojesi käsittelyn, joka ei ole lainsäädännön velvoittamaa.

d. Henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen. Henkilötietoihisi liitetään merkintä, että niitä saa käsitellä vain tiettyihin rajattuihin tarkoituksiin.

12.4 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Tämä tarkoittaa, että sinulla on tietyin edellytyksin oikeus saada meille antamasi henkilötiedot yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää ne toiselle rekisterinpitäjälle.

12.5 Jos et halua, että käsittelemme tietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin, sinulla on oikeus vastustaa tällaista henkilötietojesi käsittelyä ottamalla yhteyttä meihin. Kun olemme saaneet tiedon vastustuksestasi, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn tällaiseen markkinointitarkoitukseen.

12.6 Sinulla on oikeus tehdä valitus henkilötietojesi käsittelystä toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

13. Evästeet

Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka tallentamiseen tietokoneellesi verkkosivusto pyytää lupaa. Evästeen tarkoituksena on tehdä sivuston käytöstä mahdollisimman sujuvaa. Evästeet eivät sisällä henkilötietoja, vaan tekstitiedosto koostuu kirjaimista ja numeroista. Kullakin evästeellä on yksilöivä numero, mutta keräämissämme evästeissä ei näy henkilötietojasi, kuten nimeäsi tai tietokoneesi IP-osoitetta. Kyseessä on niin kutsuttu pseudonymisoitu tieto, jota emme käytä tavalla, jossa yhdistäisimme henkilötietosi evästetietoihin.

Evästeet ovat tyypiltään erilaisia.

 • Istuntokohtaiset evästeet tallentuvat väliaikaisesti tietokoneellesi, kun käyt verkkosivustollamme. Eväste poistetaan, kun suljet selaimen.
 • Pysyvät evästeet säilyvät tietokoneellasi siihen asti, kunnes poistat ne.
 • Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat evästeitä, jotka Hööksin verkkosivusto asettaa tietokoneellesi, kun vierailet sivustollamme.
 • Kolmannen osapuolen evästeet ovat evästeitä, jotka toinen yritys tallentaa tietokoneellesi (kolmannen osapuolen evästeiden ansiosta näet esimerkiksi mainoksia tuotteista, joita olet aikaisemmin napsauttanut tai joista olet tehnyt hakuja).

Evästeitä saatetaan käyttää hooks.fi-sivustolla myös tekemiesi hakujen analysointiin sekä sen selvittämiseen, millä verkkosivuston sivuilla ole käynyt. Yhdessä ne muodostavat kävijästä yleisen haku- ja toimintamallin. Analyyseja voidaan käyttää markkinointimme perustana kävijän vieraillessa omalla verkkosivustollamme ja muilla sivustoilla. Käytämme tallennettuja evästeitä esimerkiksi voidaksemme tarjota sinulle mahdollisimman henkilökohtaisen ostokokemuksen ja sinulle kohdennettua ja merkityksellistä tietoa. Tähän tarkoitukseen käytämme kolmannen osapuolen kaupallista toimijaa, jotta viestintämme sisältö olisi kohdennettua ja sinulle kiinnostavampaa ja merkityksellisempää.

Evästeitä käytetään myös parantamaan sivustollamme käyvien käyttäjäkokemusta. Lisätietoa evästeistä saat esimerkiksi Viestintäviraston sivustolta osoitteesta viestintavirasto.fi.

Voit milloin tahansa muuttaa evästeiden käyttöä ja rajoituksia koskevia selaimesi tai laitteesi asetuksia. Siirry selaimen tai laitteen asetuksiin, josta saat lisätietoa evästeitä koskevien asetusten muuttamisesta. Asetuksilla voit estää kaikki evästeet tai voit hyväksyä vain ensimmäisen osapuolen evästeiden käytön. Voit myös valita asetuksen, joka poistaa kaikki evästeet, kun suljet selaimen. Huomaathan, että asetusten muuttaminen saattaa rajoittaa verkkokauppamme tai muiden palveluidemme toimivuutta.

14. Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä, henkilötietojesi käsittelystä tai oikeuksiesi käyttämisestä, ota meihin yhteyttä. Yhteystietomme ovat:

Hööks Hevosurheilu Oy
Hagelstamintie 31
01520 Vantaa

Puhelin: 09-231 340 40
Sähköposti: fi.info@hooks.se

Päivitetty 25.5.2018