Ratsastajan kilpailuvarustus

Mitä varusteita hevosesi tarvitsee kilpailuihin riippuu tasosta, lajista ja siitä, onko kyseessä poni vai hevonen. Jotta voit olla varma, että hevosesi varusteet ovat kilpailusääntöjen mukaiset, lue aina ennen kilpailuihin osallistumista säännöt ja viimeisimmät sääntömuutokset SRL:n sivuilta http://www.ratsastus.fi/kilpailusaannot

Sinun kilpailuvarustuksesi voi koostua seuraavista:

  • Kisatakki yhdellä tai kahdella halkiolla. Monet kisatakit on valmistettu joustavasta materiaalista, jotta ne ovat notkeita ja mukavia pitää.
  • Ratsastushousut, yleensä kilpailuissa käytetään valkoisia ratsastushousuja, mutta etenkin alemmilla tasoilla myös muun väriset housut käyvät.
  • Kisapaita, kisatoppi tai paidanedusta ja plastrong. On olemassa paljon vaihtoehtoja, mistä valita itselleen tyylikäs kisapaita. Mitä näille kaikille on yhteistä, on että niissä on valkoinen kaulus. Suurin osa kisapaidoista on nykyään valmistettu teknisestä materiaalista, jotta ne tuntuvat raikkailta ja mukavilta käyttää. Osassa on myös nk. Polygiene –käsittely, joka estää pahan hajun muodostumista.
  • Kypärä voi, mikäli haluat, olla sama kuin se, jota käytät arkisin. Voit kyllästää kangaspäällysteisen kypärän, jotta se ei likaantuisi niin helposti. Säilytä aina kypärää kypärälaukussa tai -pussissa, mikä edesauttaa sen puhtaana pysymisessä. Mikäli sinulla on pitkä tukka, olisi hyvä sitoa se kiinni ja käyttää hiusverkkoa.
  • Ratsastussaappaat tai -kengät yhdessä saappaanvarren tai sileäpintaisen minichapsin kanssa käyvät kilpailuvarustuksesta. Antaaksesi nahkasaappaille ja –kengille lisäkiiltoa, plankkaa ne ja kiillota lopuksi kenkäharjalla.
  • Hanskoja tulee käyttää kouluratsastuksessa, mutta on suositeltavaa käyttää niitä kaikissa lajeissa suojataksesi käsiäsi ja saadaksesi hyvän pidon ohjista.
  • Kannuksia tulee käyttää kouluratsastuksessa, mutta niitä voidaan tarpeen mukaan käyttää myös hypätessä. Tarkista kilpailusäännöistä minkä mittaiset kannukset sallitaan luokassasi.
  • Raippaa saa käyttää alkuverryttelyn aikana, mutta kouluradalla sitä ei saa muutamaa luokkaa lukuun ottamatta käyttää. Raipan pituuden määrittää se, ratsastatko koulua vai esteitä ja ponilla vai hevosella. Raipan sallitun pituuden voit tarkistaa kilpailusäännöistä
  • Turvaliiviä voi aina käyttää ja turvaliivin käyttö suositellaan.

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.