Hevosen kilpailuvarustus

Vastapesty, letitetty ja karvankiillokkeella kiillotettu hevonen, on hyvä pohja kun valmistelet hevosta kilpailuihin. Varusteissa on paljon valinnan varaa, mutta muista tarkistaa kilpailusäännöistä, mitkä yksityiskohdat koskevat hevosta, ratsastajaa ja varusteita juuri sinun kohdallasi.

Satulahuopia on lukemattomissa eri väreissä ja erilaisia malleja, joten valinnanvaraa riittää. Esteratsastuksessa voit täydentää huopaa hienolla yhteensopivalla korvahupulla, sillä nämä ovat esteratsastuksessa sallittuja. Kouluratsastuksessa korvahuppu voidaan poikkeustapauksissa hyväksyä puheenjohtajatuomarin luvalla.

Otsapanta voi korostaa hevosesi ulkonäköä. Jos haluaa olla hillitty, voidaan valita lakattu nahkainen otsapanta. On olemassa myös erilaisin metalliheloin koristeltuja otsapantoja ja sille, joka rakastaa bling-blingiä, on olemassa eri värisin Swarovski-kivin koristeltuja otsapantoja. Helmikoristellut otsapannat ovat uusinta uutta ja niitä näkyy enenmmän ja enemmän. Otsapantojen valikoima on loputon, vaihtele niitä mielesi mukaan, niin saat kokonaan "uudet suitset".

Eri lajeissa käytetään erilaisia jalkasuojia. Esteratsastuksessa käytetään etupäässä jännesuojia ja matalia hivutussuojia. Tässä täytyy olla tarkkana, sille esimerkiksi nuorille hevosille on omat säännöt suojien osalta. Kouluratsastuksessa hevosella ei saa radalla olla minkäänlaisia suojia, mutta verryttelyssä voidaan käyttää joko pinteleitä tai suojia. Tarkista aina kilpailusäännöt ennen kilpailuja.

Kilpailupaikalla hevosella tulee aina olla numerolappu ratsastettaessa tai taluttaessa. Numerolappuja on erilaisia ja niissä on usein numerot 1-9 kolmessa osiossa, niin että voit helposti muuttaa numeron omaan kilpailunumeroosi. Jos käytät eri suitsia taluttaessasi hevostasi, on kätevää, jos sinulla on kaksi numerolappua, jolloin toinen numerolappu voi olla joko ratsastussuitsissa tai satulahuovassa ja toinen toisissa suitsissa. Näin ei ole vaarana että unohdat numerolapun.

Koulratsastuksessa ei saa käyttää apuohjia radalla eikä verryttelyssä. Esteratsastuksessa sekä hevoset että ponit saavat käyttää martingaalia radalla. Muiden apuohjien käyttö on sallittua verryttelyssä hevosilla muttei poneilla.

Verryttelyssä ratsastusloimen käyttö on sallittua kaikissa lajeissa.

Hengittävää loimea on hyvä käyttää sekä ennen että jälkeen suorituksen, jottei hevosenen saa kylmää.

Tärkeää!

Muista aina opiskella oman lajisi kilpailusäännöt hyvin ennen kilpailuja. Muutoksia, tarkennuksia ja lisäyksiä voi tulla kesken kauden, joten seuraa tilannetta.

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.