Suunnittele ratsastuksesi ennen valmennusta ja kilpailua

planera_traning_tavling

Hanki itsellesi valmennuskalenteri/- päiväkirja, jotta voit pitää kirjaa edistymisestäsi. Se on paitsi hauskaa, myös todella antoisaa.

Aloita vuosi suunnittelemalla karkeasti kaikki vuoden tapahtumat, kuten valmennukset, kilpailut, valmennustauot, rokotukset ja kengitykset.

Kun suunnittelet valmennuksia, voit tehdä suunnitelmista hieman yksityiskohtaisemmat. Tee suunnitelmat jo kahden- kolmen kuukauden ajalle eteenpäin, ja ota valmentajasi suunnitteluun avuksi. Muista asettaa tavoitteiden lisäksi välitavoitteita, niin voit tuntea tyytyväisyyttä saavuttaessasi ne. Näin tiedät olevasi oikealla tiellä.

Yritä tehdä valmennussuunnitelmastasi niin vaihteleva kuin mahdollista. Vaihda koulutyöskentely välillä maastoratsastukseen, jumppahypyihin, juoksutukseen tai ohjasajoon. Jos onnistut suunnitelmissasi, saat kiitokseksi iloisemman hevosen jolla on korkea työmoraali. Vaikka olisit tehnyt hyvän suunnitelman, on sinun oltava valmis tekemään siihen muutoksia. Hevonen ei ehkä vastaa harjoitteisiin odotetulla tavalla, se saattaa tuntua väsyneeltä tai se ei tunnu vastaanottavaiselta. Silloin saattaa olla tarvetta laskea tavoitteita tai lisätä esimerkiksi ylimääräinen lyhyt valmennustauko, jotta yltäisit tavoitteisiisi. On myös mahdollista, että joudut aktivoimaan hevostasi enemmän saavuttaaksesi tavoitteeseesi.

Pitäessäsi valmennuspäiväkirjaa sinulla on hyvä yleiskatsaus siihen miten hevosesi reagoi ja vastaa valmennukseen. Voit palata takaisin ja nähdä kuinka se on käyttäytynyt aiemmin - tästä voi olla korvaamatonta apua. Voit saada vastauksia ja muistutuksia pienistä yksityiskohdista, joilla et uskonut olevan merkitystä, mutta joilla tietyissä olosuhteissa onkin suuri merkitys.

Hevoset ovat yksilöitä ja niiden tarpeet valmennuksen ja valmennustaukojen välillä vaihtelevat. Joillekin hevosille sopii parhaiten että ne liikkuvat joka päivä, vaikka yksi tai kaksi näistä kerroista olisi vain kevyttä maastokävelyä. Toiset hevoset taas tarvitsevat yhden tai kaksi lepopäivää pysyäkseen kunnossa. On oltava tarkkaavainen ja opittava, mikä kullekin yksilölle sopii parhaiten.

Olisi hyvä jos voisit tehdä valmennus- ja kilpailusuunnitelmasi yhdessä valmentajasi kanssa. Hän pystyy parhaiten arvioimaan mihin sinä ja hevosesi pystytte. Saatat pystyä parempaan kuin luulet ja näin suunnitelmistasi saadaan realistisempia.

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.