Venyttely ja hieronta

strechning_massage4

Hevosen venyttely ja hieronta on hyväksi hevoselle. Voidaksesi hieroa ja venyttää hevostasi, tulisi sinun pyytää neuvoa koulutetulta hierojalta.

Kovassa työskentelyssä, ylikuormitettuna – ehkä huonosti istuvien varusteiden tai vamman seurauksena, voivat lihakset ottaa itseensä ja jäykistyä, joka vaikuttaa hevosen hyvinvointiin. Sekä hieronnan että venyttelyn yhteydessä voit huomata lihasjännitykset ajoissa, jotka voivat olla varoitusmerkkejä hevosen voinnin heikkenemisestä. Käymällä hevosen säännöllisesti läpi, pystyt helposti ennaltaehkäisemään vammojen syntymistä.

Hieronta

Hieronta parantaa verenkiertoa ja saa kuona-aineet liikkeelle lihaksista, sekä vähentää lihasarkuutta ja – jäykkyyttä. Lihasjännitysten laukeaminen helpottaa kipua, lisää liikkuvuutta ja parantaa työskentelykykyä. Hieronnalla on useita positiivisia vaikutuksia.

Venyttely

Hevosen tulisi olla vertynyt ja lihasten olla lämpimät ennen hevosen venyttämistä.
Liikutuksen jälkeinen venyttely pienentää lihasarkuuden riskiä ja stimuloi lihasten aineenvaihduntaa. Venytellyt lihakset ovat elastisempia, eikä revähdyksiä tai muita vammoja synny niin helposti.

Hevosen venyttelemisen tai hieromisen ei tarvitse olla monimutkaista. Annat hevosellesi hieronnan harjatessasi sen säännöllisesti. Jos haluat venytellä tai hieroa hevostasi tehokkaammin, on aiheesta olemassa paljon kirjallisuutta, videoita ja kursseja, joille voit ilmoittautua.

Tarvitsetko apua?

Suomen hevos- ja koirahierojat ry:n kotisivuilta, www.hevosjakoirahierojat.com, löydät listan ammattitutkinnon suorittaneista hevoshierojista.

Spara

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.