Vakuutukset

forsakringar

Jos olet aloittamassa ratsastuksen tai ratsastat jo, on tärkeää että tarkistat vakuutussuojasi.

Ratsastuskouluoppilaana tai ratsastaessasi yksityisesti ei ole varmaa oletko vakuutettu ratsastusseurasi toimesta. Mikäli sinulla on tapatutrmavakuutus, tarkista kattaako se varmasti myös ratsastuksesta aiheutuvat vahingot. Kaikki vakuutukset eivät tätä tee.

Osa hevosenomistajista ajattelevat säästävänsä rahaa, jos eivät vakuuta hevostaan, mutta tämä voi usein olla kallis harhaluulo. Kysymykseen, minkä vakuutusyhtiön tai minkälaisen vakuutuksen sinun kannattaa valita, ei ole yleispitävää vastausta. Jos kysymys on mielestäsi haasteellinen, sinun kannattaa kysyä muilta vastaavassa tilanteessa olevilta, minkälaiseen ratkaisuun he ovat päätyneet. Ota sen jälkeen yhteyttä eri yhtiöihin saadaksesi tietoa ja neuvoja.

Tavallisimmat hevosvakuutukset ovat hevosen suppea eläinvakuutus ja hevosen eläinlääkärivakuutus

  • Hevosen suppea eläinvakuutus korvaa jos vakuutettu eläin kuolee tapaturmaisesti tai se on eläinlääkärin määräyksestä välttämättä lopetettava sairauden tai tapaturman vuoksi
  • Hevosen eläinlääkärikuluvakuutus korvaa edellä mainitun lisäksi, joissain tapauksissa, jos hevosen vakuutetun eläimen sairastumisesta tai vammautumisesta aiheutuu eläinlääkärinkuluja.
  • Eläinlääkärin palvelut ovat yleisesti verrattain kalliita, sillä niitä ei millään lailla tueta yhteiskunnan veroilla.

On olemassa myös erilaisia lisävakuutuksia esim. sikiö- ja varsavakuutus. On myös olemassa vakuutuksia, jotka sisältävät hevosen vastuuvakuutuksen.

Tässä esimerkkejä hevosvakuutuksia myyvistä yrityksistä:

Lähitapiola, www.lahitapiola.fi
If, www.if.fi
Fennia, www.fennia.fi
Pohjola, www.pohjola.fi

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.