Turvallinen talliympäristöTalliympäristön tulee olla mahdollisimman turvallinen sekä ratsastajalle että hevoselle. Järjestys ja siisteys ovat tärkeimmät tekijät.

Tallissa on usein paljon pölyä ja pöly voi olla palon aiheuttaja. Muista siis pitää valaisimet, sähköpistokkeet, patterit ja muut sähkölaitteet puhtaina ja pölyttöminä. Pattereita ei saa peittää vaatteilla, loimilla tai muilla varusteilla.
Tallissa pidettävien sähkölaitteiden tulee olla hyväksyttyjä talliympäristössä käyttöä varten. Tämä koskee myös esim. radiota. Tätä ei ehkä tule ajateltua. Patterikäyttöisen radion käyttö on sitä vastoin on täysin sallittua.

Pidä lattiat vapaana rehujäämistä, niin etteivät ne houkuttele rottia ja muita jyrsijöitä, jotka ehkä alkavat järsiä sähköjohtoja. Tulipalon sattuessa, sinulla pitäisi olla veitsi, riimu, riimunvarsi sekä vaahtosammutin helposti saatavilla. Jotta näitä varusteita ei käytettäisi muissa tilanteissa ja siten eivät mahdollisesti olis paikalla onnettomuuden sattuessa, olisi hyvä tehdä erillinen "palotaulu", jossa kaikki nämä varusteet säilytettäisiin.

On myös hyvä varmistaa että tallista on helppo poistua mahdollisen vaaran sattuessa. Tallin käytävällä ei saa säilyttää kulkua vaikeuttavia tavaroita kuten kottikärryjä yms., jotka voivat aiheuttaa vahinkoa ja vaikeuttaa poistumista.

Vaikka tulipalo varmastikin on suurin kauhukuva, on tallissa monta muutakin tapahtumaa, jotka voivat aiheuttaa suuriakin vaurioita.

Karsinat ja mahdolliset pilttuut täytyy olla muodoltaan sellaisia, että hevonen ei voi takertua niissä mihinkään. Tavalliset vaaranpaikat ovat esim. kalterit, joissa on liian leveät raot, joihin hevonen voi tarttua kaviolla tai leuallaan. Karsinan oven ja tallin käytävän välinen rako ei saa olla isompi kuin 3,5 cm. Jos tallissa on karsinan ovi, josta hevonen saa päänsä käytävälle, oveen ei tule kiinnittää loimitelinettä. Hevonen voi takertua tällaiseen loimitelineeseen alaleuastaan, jos se esim. yrittää järsiä loimia tai loimitelinettä. Tästä voi seurata vakavia vammoja.
Valaisimet ja sähkökaapelit tulee olla suojattuja ja sijoitettuna, niin ettei hevonen yllä niihin ollessaan karsinassaan/pilttuussaan.

Ovenkahvat, karsinanlukot, vesihanat ym. tulee olla tarkoitukseensa sopivia ja varustettuna sopivilla suojilla, jotta hevonen ei voi takertua niihin tai loukata itseään niihin.

Säilytä rehut niin ettei hevonen yllä niihin. Säilytystilassa tulee olla kuiva ilma ja tasainen lämpötila.

Talikoille, lapioille, luudille ja kottikärryille tulee olla omat paikkansa, niin ettei niitä säilytetä tallin käytävällä, jossa ne voivat aiheuttaa vaurioita.
Ovissa on hyvä olla haat, joilla oven saa pysymään auki, jottei hevonen tarttuisi oveen. Hevonen voi myös pelästyä tuulesta kiinni lyövää ovea.

Turvallisuussyistä olisi hyvä jos tallissa olisi hevosen hoitoon tarkoitettu erillinen paikka.

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.