Suunnittele ratsastuksesi

planera_ditt_ridpass

On selvää että voit ratsastaa vain huvin vuoksi, mutta jos haluat kehittyä ratsastajana, olisi hyvä suunnitella ratsastuskertasi etukäteen.

Ennen ratsastusta olisi hyvä kerrata koko tuleva ratsastuskerta mielikuvana. Mitä olet suunnitellut tekeväsi tänään ja mitä haluat saavuttaa?  Varaa riittävästi aikaa, jotta ehdit verrytellä hyvin, tehdä suunnitellut tehtävät ja jälkiverrytellä.

Mikäli sinulla on nuori hevonen tai hevonen, jolla on huono kunto, on tärkeää lisätä harjoitukseen useita, lyhyitä käyntiosuuksia.

Kylmempinä vuodenaikoina olisi hyvä käyttää ratsastusloimea ainakin alku-, ja loppuverryttelyssä, sekä loppukäynnin aikana.

Ratsastuskerran tehtävät voivat olla esimerkiksi tämän kaltaisia:

  • 10 min. käyntiä, ensin pitkin ohjin ja sen jälkeen ohjastuntumalla
  • 10. min. ravia, keventäen, vaihdellen suorilla ja kaarevilla urilla. Tarkista, että hevonen vastaa pidätteisiin ja eteen ajaviin apuihin. Tee sen jälkeen sama laukassa.  Nyt hevosen lihakset ovat lämmenneet, joten anna sen kävellä ja hengähtää puolipitkällä ohjalla ennen, kuin aloitat varsinaisen työskentelyn.
  • 20-25 min. Harjoittele suunniteltua harjoitusta ja ota tarpeen mukaan lyhyitä käyntijaksoja väliin.
  • 5-10 min. Anna hevosen venyttää kaulaansa matalamassa ja pyöreämmässä muodossa sekä ravissa että laukassa.
  • 5-10 min. Kävelytä hevosta, jos mahdollista taluttaen , niin että sekä sinä, että hevonen voitte hengähtää ja venytellä. Jos talutat hevosta, voit löysätä satulavyötä hieman, niin hevonen voi rentoutua vieläkin paremmin.

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.