Lännenratsastus ja Islanninhevosratsastus

western_islandshastridning

Tuntuuko sinusta ettet halua harrastaa perinteistä englantilaista ratsastusta? Jos haluat kokeilla jotain muuta, on olemassa myös hieman erilaisia ratsastuksen lajeja. Näistä kaksi on lännenratsastus ja islanninhevosratsastus.

On olemassa ratsastuskouluja ja talleja, jotka ovat erikoistuneet näihin lajeihin. Löytääksesi lähelläsi olevan tällaisen tallin voit olla yhteydessä esim. Western Riders Finland yhdistykseen www.westernriders.fi. tai Suomen Islanninhevosyhdistykseen www.islanninhevonen.net .

Lännenratsastus

Lännenratsastukseen kuuluu erilaisia lajeja kuten esimerkiksi: Reinig, Trail, Western Pleasure, Western horsemanship, Barrelracing. Jokainen löytää varmasti mieluisensa näistä, piti sitten enemmän vauhdista tai rauhallisemmasta menosta.

Tavallisimmat lännenratsastuksessa käytettävät hevosrodut ovat Qurter ja Paint, mutta hevosrodulle ei tässä lajissa ole erityisiä vaatimuksia. Jos sinulla siis on hevonen ja haluat kokeilla ja kouluttautua lännenratsastuksessa, se onnistuu erinomaisesti.

Islanninhevosratsatus

Islanninhevosratsastus houkuttelee yhä useampia. Monet haluavat päästä ratsastamaan islanninhevosilla osittain päästäkseen maastovaelluksille hevosen selässä, ja osittain siksi, että islanninhevoset ovat kooltaan pienempiä, eivätkä siksi niin pelottavia.
Islanninhevoset ovat usein rauhallisia, mukavia ja vakaita hevosia, mutta niissä on kuitenkin voimaa ja vauhtia. Islanninhevosilla on usein 4 tai 5 askellajia; käynti, ravi, laukka, liitopassi ja töltti.

Mikäli olet kiinnostunut kilpailemisesta, ovat islanninhevoskilpailut useimmiten askellajikilpailuja. Kilpailut pidetään joko suoralla- tai ovaaliradalla. Hevosen tulee osata muuttaa tempoa eri askellajeissa sekä tehdä pehmeitä, tasapainoisia siirtymisiä eri askellajien välillä.

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.