Turvaliivit

Turvaliivi suojaa selkää ja rintakehää putoamisissa, potkuilta ja puristusonnettomuksissa. Turvaliivin iskua vaimentava materiaali jakaa painetta vartalolla niin, että vaurio minimoidaan.

Myös turvaliiveille on voimassaolevat standardit ja merkinnät. Liivin tulee ola CE-merkitty ja siitä tulisi löytyä SS-EN 13158 merkintä. Tämä merkintä vastaa BETA 2009 standardia. Kaikki Hööksin myymät turvaliivit täyttävät nämä vaatimukset.

Turvaliivejä on kolmea eri tasoa, 1-3, joista taso 3 on turvallisin. Kilpailtaessa kenttäratsastuksessa tai esteratsastuksessa tai jos ratsastaja on juniori-, poni- tai lapsiratsastaja on käytettävä kolmostason liiviä. Liiviä on tällöin käytettävä kaikessa ratsastuksessa kilpailualueella. 

Turvaliivin sovitus

Toimiakseen parhaiten, on tärkeää, että turvaliivi on sovitettu juuri sinulle ja vartalollesi. Liivi ei saa olla liian suuri. Liiviä sovitettaessa on hyvä pukeutua ohueen paitaan, jotta liivi tulisi mahdollisimman lähelle vartaloa. Liivin tulee peittää rintalasta ja solisluut. Etuosan on peitettävä alimmat kylkiluut ja etuosan tulisi ylettyä noin 2-3 cm alimpien kylkiluiden alapuolelle. Liivi ei saa ottaa vastaan, kun taivutat itseäsi. Liivin takaosan tulee alkaa atlasnikaman (ensimmäinen kaulanikama) kohdalta niskasta ja jatkua aina häntänikamaan asti. Koeistu aina liivillä satulassa ennen kuin teet ostopäätöksen. On tärkeää, että liivi ei ole liian pitkä ja osu satulan takakaareen, jolloin liivi työntyy ylöspäin. Silloin liivi on sekä epämukava että epäturvallinen ratsastaa.

Osassa livejä on merkintöjä, joista näkee, mikäli liivi on väärän kokoinen. Merkintä voi olla erivärinen tarranauha tai sauma, joiden ei pitäisi näkyä, kun liivi on oikean kokoinen ja oikein säädetty. Mikäli merkinnät näkyvät, on liivi väärän kokoinen. Ota huomioon, että väärän kokoinen liivi ei suojaa yhtä hyvin kuin sopiva ja sillä voi jopa olla päinvastainen vaikutus.

Jotta turvaliivi pysyy pitkään hyvänä, tulee liivi säilyttää tasaisessa lämpötilassa ja mieluiten ripustettuna henkarilla.

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.