Kaikki mitä sinun tulee tietää ratsastushousuista

Kaikilla ratsastushousuilla on oma yhdistelmänsä muotoilunsa, materiaalinsa  ja toimivuudensa suhteen. Housujen istuvuus on kaikista tärkein ominaisuus. Housujen tulee olla mukavat päällä. Tämän takia sinun tulee sovittaa useita eri malleja ja varmistua siitä, että housut sopivat juuri sinun vartalollesi. Vaikka kaikki housut ovat joustavia, on niissä erilainen muotoilu. Hyvä vinkki on, että sinun tulee voida liikkua esteettömästi, koukistaa polvia ja kyykistyä helposti ratsastushousut jalassasi.

Laatu ja ominaisuudet

Ratsastushousumme ovat valmistettu erilaisista materiaaliyhdistelmistä ja teknisistä materiaaleista, niin että voit valita parhaiten sopivat housut eri vuodenaikoja ja lämpötiloja huomioon ottaen. Housun matreiaalin tulee tuntua hyvältä päällä. Ota sitten selvää housjen materiaaliyhdistelmän eri ominaisuuksista. Joustaako housujen kangas 4 eri suuntaan, onko niissä erinomainen istuvuus joka antaa sinulle maksimaalisen liikkumavapauden. Mikäli valitset teknisen materiaalin, on kangas yleensä hengittävä ja likaa hylkivä, kuivuu nopeasti ja suojaa UV säteiltä.

Joissain malleissa on erityisiä ominaisuuksia. Softshell materaiaalista valmistetut ratsastushousumme ovat esimerkiksi sisäpuolelta lämmintä fleeceä. Tämä tekee tästä housusta suositun talviratsastushousun. Meiltä löydät myös korkeateknologisesta Icefil® materiaalista valmistettuja housuja. Tämä materiaali pitää sinut viileänä ja siirtää kosteutta hyvin pois iholta. Core Control Technology™, antaa erinomaisen tuen keskivartalolle (vatsanseutu ja selkä) ja Calf Fit System™ antaa pohkeille ja nilkoille tukea ja estää hankausta saappaissa.

Funktioner

Välj funktioner utifrån vad du behöver i din ridning. Silikon/PU är material som på olika vis ger bra grepp beroende på vilka mönster de har och var dessa mönster är placerade. Är byxan helskodd kan den vara det med Daewoo eller silikon/PU. Generellt ger en helskodd byxa bättre fäste i sadeln, men mest handlar det om din egen upplevelse och vad som förbättrar din ridning. Den halvskodda byxanger bättre grepp vid knäna medan den knäförstärkta har dubbelt tyg vid knäna och är ett alternativ för dig som inte vill ha någon greppfunktion alls. 

Yksityiskohdat

Ratsastushousuissa on usein takaa hieman korkeampi vyötärö, jotta housu istuu paremmin istuessasi satulassa ja että eteen ei muodostu turhia ryppyjä. Saumat ovat sijoitettu niin, että ne eivät aiheuta hiertymiä ja lahkeensuut ovat joustavaa materiaalia tai niissä on tarrakiinnitys, jotta ne pysyvät mukavasti paikoillaan. Lookin viimeistelevät kätevät taskut vetoketjuilla tai ilman sekä koristeelliset yksityskohdat.

Ratsastusleggingsit

Mukava ja joustava vaihtoehto ratsastushousuille, joissa elastinen vyötärö ja grippipaikat antamassa pitoa.

Chapsit

Yhä useammat ratsastajat ovat huomanneet kuinka nopeasti voi olla valmis ratsastamaan ilman vaatteiden vaihtoa. Kokochapseja voi käyttää housujen suojana, ne pitävät sinut kuivana kun ulkona sataa vettä tai lunta, antavat tukea pohkeellesi ja tekevät sinusta tietysti myös tyylikkään. Sinun ei tarvitse kiivetä alas hevosen selästä riisuaksesi niitä, sillä voit vain aukaista vetoketjun ja säädettävän vyön.

Klassinen materaali on mokka- ja nappanahka, mutta tänä päivänä löytyy myös lämmittävästä neopreenistä valmistettuja chapseja, joissa on gripit antamassa hyvän pidon, sekä vedenpitävästä nailonista valmistettuja chapseja, jotka ovat kevyitä ja joita on helppo kuljettaa mukana. Mikäli sinulla on vaikeaa löytää sopivia ratsastussaappaita, ovat minichapsit ratsastuskenkien kanssa oiva vaihtoehto. 

Talviratsastushousut

Nämä ovat housut, joka tekevät ratsastamisesta ulkona pakkasessa mukavaa. Pue ne ratsastushousujen tai pehmeiden thermolegginsien päälle ja nauti hetkestä yhdessä hevosesi kanssa. Talviratsastushousumme ovat kokopaikkaiset, antaen parhaan pidon satulassa. Ne ovat vuoratut, vettähylkivät ja ne hengittävät. Vyötärö on joustava ja saumat ovat teipatut. Vetoketjut sivuissa helpottavat housujen riisumista ja pukemista. Mikäli haluat kevyemmän vaihtoehdon esimerkiksi katsomoon tai talliin, kokeile ratsastushamettamme. Kivan näköinen, käytännöllinen ja mukavasti lämmittävä. Sopii tietysti myös ratsastukseen.

 

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.