Kypärät

Kypärän käyttö on kaikille ratsastajille ja hevosta ajaville itsestäänselvyys. Korkeallakin tasolla kilpailevat ratsastajat käyttävät kypärää, sekä valmennuksissa, että kilpailuissa.

Kypärällä on ratkaiseva merkitys sille, kuinka pahat vauriot syntyy onnettomuuden sattuessa. Jotta saisit parhaan mahdollisen suojan kypärästäsi, on kypärän täytettävä oikeat turvaluokitukset. Kaikki Hööksin myymät kypärät täyttävät nämä standardivaatimukset. Jotta voit osallistua Suomen Ratsastajainliiton järjestämiin tapahtumiin, on sinun käytettävä hyväksyttyä ratsastuskypärää. Lue lisää Tietoja ratsastuskypärän merkinnöistä.

Kypäriä on paljon eri malleja. Kypärän ulkokuori on ensisijaisesti räätälöity kuhinkin lajiin sopivaksi. Esimerkiksi ravikypärän pinta on hyvä voida pyyhkiä puhtaaksi, sillä se joutuu usein alttiiksi hiekalle ja raparoiskeille. 

Sovita ratsastuskypärä

Kypärän istuvuus ja mukavuus on tärkein yksityiskohta. Kypärä ei saa olla liian iso ja sen kuuluu suojata otsaa, ohimoa ja niskaa. Jos kypärä on liian iso, se voi liukua ja siirtyä pois siltä paikalta, jossa suojaa tarvitaan eniten.

Kypärän koko on sama kuin pään ympärysmitta sentteinä. Kun puet kypärän, säädä ensin leukahihna, jonka jälkeen säädät niskahihnan. Säädä huolellisesti jotta tunnet että kypärä istuu mukavasti.

Kypärä ei saisi olla liian kuuma ja hihnat tulisi olla helppo säätää. Kun kypärä istuu oikein, lippa on vaakasuorassa. Lippa ei saa osoittaa ylöspäin kohti otsaa, eikä liian alas kohti silmiä. Kypärä ei myöskään saa tuntua painavalta.

Poista käytöstä kypärä, joka on pudonnut tai saanut iskuja

Tarkista säännöllisesti, että kypärä on ehjä eikä ole saanut vaurioita. Muista, että kaikki vauriot eivät näy päällepäin. Kypärä, joka on saanut kovia iskuja, on hyvä hävittää. Kypärän pudottaminen tallin lattialle, tai sen iskeytyminen seinään, saattaa riittää vaurioittamaan suojaavan toiminnan. Suosittelemme, että vaihdat kypärän parin vuoden välein, ollaksesi varma kypärän antamasta suojasta.

Säilytä kypärä oikein

Kun et käytä kypärää, sitä tulisi säilyttää kuivassa ja puhtaassa paikassa mieluiten kypärätelineessä. Kuljeta kypärää talliin ja tallilta suojapussissa. Älä säilytä kypärää suorassa auringonvalossa esim. ikkunalaudalla tai auton hattuhyllyllä. Älä käytä kemiallisia liuotinaineita kypärän puhdistamiseen. Sametilla päällystetyt kypärät harjataan haalealla vedellä ja miedolla saippualiuoksella ja ilmakuivataan. Seuraa aina annettuja käyttö- ja hoito-ohjeita.

Katso kaikki ratsastuskypärät! >

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.