Lajitteluperuste
Hinta˄˅
Lisätty˄˅

Jalkineiden hoito


VINKKEJÄ & NEUVOJA
jalkineiden hyvään hoitoon!

MUISTATHAN...

KÄYTÄ JALKINEITA OIKEIN
Tallin rankat olosuhteet voivat tuhota nahan sekä pohjien liimaukset. Ratsastus- saappaiden/-kenkien käyttöä tallisaappaina/-kenkinä ei siksi suositella. Käytä tallissa mieluiten kumisaappaita tai puhdista kenkäsi/saappaasi huolellisesti aina käytön jälkeen.
 
HOITO MATERIAALIN MUKAAN
Käytä aina valmistajan suosittelemia hoitoaineita, sillä ne sopivat juuri kyseisille Materiaaleille. Toiset materiaalit ovat arkoja ja vaativat erityistä hoitoa – näihin kuuluvat esim. mokka ja nupukki.
 
UUDET JALKINEET
Uudet jalkineet tulee suojata hyvin lialta ja kosteudelta jo ennen käyttöön ottoa. Kyllästä tai käsittele jalkineita hoitoaineella ennen ensimmäistä käyttöä ja sen jälkeen säännöllisin välein. Näin jalkineiden käyttöikä pitenee.
 
MYÖS VETOKETJU VAATII HUOLTOA
Harjaa vetoketju puhtaaksi pienellä harjalla ja pyyhi rievulla tarvittaessa. Älä koskaan vedä vetoketjua voimalla kiinni, vaan poista siitä mahdollinen savi tai hiekka. Avaa vetoketju alas asti ennen jalkineen pukemista, muuten se voi helposti rikkoutua.
 
VAIHDA POHJALLISET USEIN

Irtopohjalliset lisäävät mukavuutta ja jalkineiden istuvuutta. Lisäksi ne imevät itseensä kosteutta, minkä ansiosta sekä jalat että jalkineet voivat entistä paremmin.

 

SAAPASTUET

Käytä aina saapastukia/-ripustimia, ne suojaavat niin nahkaa kuin vetoketjuakin. Samalla ne säilyttävät saappaiden muodon ja ehkäisevät varsien taittumista.
 
PUKEMINEN JA RIISUMINEN
Kenkiä ja saappaita puettaessa kannattaa aina käyttää kenkälusikkaa – näin säästät jalkineiden kantakappia. Riisumisessa saapasrenki on hyvä apu
 
Huolehdi jalkineistasi, niin ne kestävät kauan siisteinä!
Hyvin hoidettuna nahka kaunistuu vuosien myötä.
 
 

CLEAN

Nahka Harjaa lika pois kenkäharjalla ja käytä esim. nahkasaippuaa vaikeiden tahrojen poistoon.
Öljytty nahka Harjaa lika pois kenkäharjalla ja käytä tarvittaessa esimerkiksi nahkasaippuaa.
Tekonahka Harjaa lika pois kenkäharjalla, puhdista tarvit-taessa mietoon saippualiuokseen kastellulla rievulla.
Lakattu nahka Käytä lakkakengille tarkoitettua lotion-voidetta tai suihketta.
Mokka nupukki Käytä mokkaharjaa tai hiontakumia. Hio tahroja, suolaraitoja ja kiiltäviä kohtia erityisen hyvin. Käytä tarvittaessa puhdistusainetta.
Sekoitteet
tex-materiaali
Harjaa lika pois kenkäharjalla ja käytä kullekin materiaalille tarkoitettuja puhdistusaineita.
   
 

CARE

Nahka Voitele nahkabalsamilla/kenkävoiteella, luonnon-värisellä tai värillisellä tarpeen mukaan. Anna kuivua 15 min. Harjaa sen jälkeen huolellisesti. Kiillotus pehmeällä rievulla antaa syvän kiillon.
Öljytty nahka Käytä öljyä, nahkabalsamia tai suihketta. Näin nahka näyttää vastaöljytyltä samalla kun aine suojaa ja kyllästää nahan. Käsittely tummentaa vaaleaa nahkaa.
Tekonahka Paranna kiiltoa puhdistussienellä. Käytä kenkävoidetta tai itsekiillottuvaa voidetta värin parantamiseksi.
Lakattu nahka Käytä lakkakengille tarkoitettua lotion-voidetta tai suihketta.
Mokka nupukki Käytä mokalle ja nupukille sopivaa elvyttävää ja kyllästävää voidetta. Anna voiteen kuivua 10 min. Harjaa lopuksi pinta koholle mokkaharjalla.
Sekoitteet
tex-materiaali
Käytä hoitoaineita kunkin pintamateriaalin vaatimusten mukaisesti.
   
 

PROTECT

Nahka Suihkutettava kylläste tekee pinnasta vettä hylkivän. Nahkainen ulkopohja suojataan erityisellä kyllästeellä. Vaihtoehtoisesti siihen voi teettää suutarilla uudet pohjat.
Öljytty nahka Käytä kyllästesuihketta, niin jalkineet sietävät kosteutta paremmin.
Tekonahka Käytä kyllästesuihketta, joka on tarkoitettu tekomateriaaleille.
Lakattu nahka Älä käytä kyllästesuihketta lakkakengille.
Mokka nupukki Käytä kyllästesuihketta, anna kuivua ja harjaa lopuksi pinta koholle mokkaharjalla. Toista käsittely tarvittaessa. Anna kuivua välillä.
Sekoitteet
tex-materiaali
Käytä kyllästesuihketta.