Näin Back on Track toimii

Back on Trackin nivel- ja lihassuojat on valmistettu monitoimimateriaaleista, joissa on lämpöä heijastava vaikutus. Materiaali perustuu ikivanhoihin kiinalaisiin kokemuksiin sekä nykyajan tieteelliseen tekstiiliteknologiaan. Polyesteri- tai polypropyleenilankojen valmistuksen yhteydessä lankoihin sulautetaan keraamisia hiukkasia.

Kehonlämmön vaikutuksesta lämmenneet keraamiset hiukkaset heijastavat lämpöään takaisin kehoon. Tällä tavalla kehoon takaisin heijastettu lämpö on pitkäaaltoista lämpösäteilyä eli toisin sanoen pitkäaaltoista infrapunasäteilyä.

Pitkäaaltoisella infrapunalämmöllä on todistetusti ja dokumentoidusti verenkiertoa vilkastuttava vaikutus. Kudosten vilkastunut verenkierto rentouttaa jännittyneitä lihaksia ja lisää osaltaan suorituskykyä. Tärkeä käyttöalue on ennen treenejä ja kilpailusuorituksia käytettyjen suojien vammoja ehkäisevä vaikutus. Säteily tarkoittaa, että lämpölähde luovuttaa lämpösäteilyä, joka osuu toiseen pintaan ja näin lämmittää tämän.

Back on Trackin tuotteiden vaikutus perustuu lämpösäteilyyn. Niiden tarkoituksena ei ole pidättää lämpöä eristeen tavoin. Näin ollen suojat voivat hengittää samalla kuin kehon kudosten lämpöenergia kasvaa.

Ihmisistä ja eläimistä säteilee kehonlämpöä sekä levossa että liikkeellä ollessa. Lepotilassa säteily on kuitenkin vähäisempää kuin kehon työskennellessä.

Back on Track® -tuotteiden käyttöohjeet

Ole hyvä ja lue sekä käyttö- että pesuohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa.

Back on Track -tuotteiden käyttö tulee aloittaa asteittain. Käytä tuotetta enintään neljä tuntia ensimmäisten 2-3 päivän aikana. Näin keho saa riittävästi aikaa tottua kankaan tuomiin vaikutuksiin.

Suosittelemme enintään neljän tunnin käyttöä alkupäivinä siksi, että tuotteiden käyttö aiheuttaa aluksi joillekin ihmisille kiputuntemuksia. Hevosten ja koirien kohdalla tuotteiden käyttö voi alussa aiheuttaa turvotusta. Reaktiot johtuvat lisääntyneestä verenkierrosta, mikä itse asiassa on hyvä osoitus keraamisen kankaan tehosta. Alkuvaiheen kivut tai turvotus voivat ilmetä jo jonkin tunnin käytön jälkeen. Tuotteen käyttö tulee tällöin lopettaa siltä päivältä. Seuraavina päivinä tuotteeseen tulee totutella varovasti ja asteittain.

Alkupäivien jälkeen käyttöä tulee lisätä vähintään kahdeksaan tuntiin vuorokaudessa, mielellään pidempäänkin. Jännittyneissä lihaksissa ja jäykissä nivelissä esiintyvä kipu vähenee usein jo muutaman tunnin käytön jälkeen. Kauemmin jatkunut kiputila saattaa vaatia usean, jopa 10-20 päivän käytön ennen kuin toivottu tulos saavutetaan.

Ensimmäisten 2-3 päivän jälkeen tuotteen käyttö tulee jatkaa yhtäjaksoisesti, vähintään 10 ja mieluiten 20 päivän ajan, ennen kuin arvioidaan vaikutuksia. Koska keraaminen kangas heijastaa kehon lämpösäteilyä parhaiten käyttäjän liikkuessa, vaikutus on myös suurimmillaan kun tuotetta käytetään liikkeellä ollessa. Tästä huolimatta Back on Track -tuotteet vaikuttavat myös käyttäjän levätessä ja jopa nukkuessa.

Jatka tuotteen käyttöä hyväksi havaitsemallasi tavalla tai käytä tuotetta kaksi viikkoa, jonka jälkeen pidät yhden viikon käyttötauon, jotta keho ei tottuisi tuotteen vaikutuksiin. Tottumistaipumus on hyvin yksilöllistä. Optimaalinen hyöty saavutetaan, kun keraaminen kangas on suorassa kontaktissa ihoon (tarvittaessa ihon ja keraamisen kankaan väliin voidaan asettaa ohut puuvillakangas).

Huomaa: Noudata varovaisuutta, mikäli käytät linimenttiä tai vastaavia aineita samanaikaisesti keraamisen tuotteen kanssa; aineiden vaikutus tehostuu tällöin.

Noudata aina tuotteiden käyttöohjeita ja neuvottele lääkärin kanssa, mikäli oireet jatkuvat. Älä käytä tuotteita raskauden/tiineyden aikana.

Erityisohjeita hevos- ja koiratuotteita käytettäessä

Muista, että Back on Track -tuotteiden teho kasvaa liikkumisen ja sen myötä lisääntyneen kehonlämmön vaikutuksesta. Patjojen ja loimien tallikäytön lisäksi suositellaan Back on Track -tuotteiden käyttöä myös hevosta liikutettaessa. Erityisen tarkoituksenmukaisia ovat tällöin suojat, pintelit, neliöhuopa, ratsastusloimi sekä kävelytyskoneloimi.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.