Kavionhoito

hovvard3

Sanotaan että "Ei hevosta ilman kavioita" – ja se pitää paikkansa! Jos hevosen kavioita ei hoideta, eikä niiden hyvinvoinnista huolehdita, ei hevonen voi hyvin.

Sinun tulisi tarkistaa hevosesi kaviot vähintään kerran päivässä. Ratsastaessa tai ajaessa, kaviot tulisi tarkistaa ennen ja jälkeen ratsastamisen /ajamisen. Ota tavaksesi kokeilla hevosen kavioita, huomataksesi jos jokin kavio on lämpimämpi kuin muut. Lämmin kavio voi tarkoittaa, että jokin on vialla.

6-8 viikon välein sinun tulisi pyytää koulutettu kengittäjä huoltamaan kaviot. Jos annat ajan venyä liian pitkäksi vuolemisen/kengittämisen välillä, voivat kaviot kasvaa liikaa. Se rasittaa jänteitä ja niveliä tarpeettomasti.

Kaikki hevoset eivät tarvitse kenkiä, mutta jos hevonen on aktiivisessa käytössä, voivat kaviot ilman kenkiä kulua liikaa.

Talviaikaan, maan ollessa luminen ja jäinen, on hyvä laittaa kengitetylle hevoselle hokit. Ilman hokkeja kengitetty hevonen saattaa liukastella ja tapaturmariski nousta silloin korkeaksi. Hevonen saattaa tarvita hokkeja myös kesällä, jos ratsastat sillä nurmella. Huomioithan että hokkieja käytettäessä voi olla hyvä laittaa hevoselle bootsit ja suojat polkemien ehkäisemiseksi.

Vinkki:

Suomen kengityssepät ry:n kotisivuilta voit etsiä lähimmän kengittäjäsi.

Spara

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.