Hevosen käsittely

leda_hasten3

Kaikki hevosen käsittely tulisi tapahtua niin turvallisesti kuin mahdollista – sekä sinun että hevosen kannalta. Kun talutat hevosen talliin tai tarhaan tai sieltä pois, käytä joko suitsia, orikuolainta tai riimua ja riimunnarua. Riimunnarua EI KOSKAAN tulisi kiertää käden ympärille tai antaa mennä hartian ylitse, sillä seurauksena voi olla vakava onnettomuus hevosen pelästyessä ja riuhtoessa.

Viedessäsi hevosen tarhaan kävele tarhaan sisälle ja sen jälkeen käännä hevonen ympäri ennen kuin päästät sen vapaaksi. Näin vältät mahdollisen potkun jos hevonen vapaaksi pääsemisestä innostuessaan pukittaa. Jos useampi hevonen on samassa tarhassa, viedään kaikki hevoset tarhaan ja käännetään niiden päät kohti aitaa, hevosten välillä tulisi olla vähintään kolme metriä. Kaikki vapauttavat hevosensa samaan aikaan.

Kun talutat hevosen sisään tai ulos ovesta, myös sisätiloissa ollessa, on tärkeää että pidät huolen, ettei hevonen jää mihinkään kiinni loimesta, satulasta tai valjaista. Hevonen voi saada paniikin ja pahimmassa tapauksessa repiä mukanaan esimerkiksi oven, jos se on juuri ovenkahvasta jäänyt kiinni.
Kun talutat hevosen kentälle/maneesiin tai sieltä pois, eivät ohjat saisi riippua hevosen kaulalla, paitsi jos hevosella on apuohjat käytössä. Taluttaessasi hevosen pois kentältä ryhmässä, tulisi hevosten välillä olla ainakin yksi hevosenmitta.

Spara

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.