Näin pidät huolta varusteistasi

ta-hand-om_din_utrustning

Pidä hyvää huolta ratsastusvarusteistasi, niin ne pysyvät hyvinä ja mukavampina käyttää niin sinulle kuin hevosellesikin. Ota tavaksesi huoltaa varusteet jokaisen ratsastus- tai ajokerran jälkeen. Kun puhdistuksesta tulee tapa, ei siihen kuulu paljoa aikaa.

Kaikki nahkavarusteet, satula, suitset, riimut, suojat, ratsastussaappaat ja –kengät, tulee aina puhdistaa liasta käytön jälkeen kevyesti kostutetulla sienellä, jossa on hieman satulasaippuaa. Tarvittaessa voit silloin tällöin tarpeen vaatiessa rasvata tai öljytä varusteet; se suojaa ja hoitaa nahkaa. Käytä satulan päällä mielellään satulansuojusta, joka pitää satulan puhtaana pölyltä. Kaikki nahkavarusteet tulee säilyttää kuivassa, mutta ei liian kuumassa paikassa. Älä koskaan kuivata kosteaa nahkavarustetta patterin päällä, sillä silloin nahka kuivuu ja saattaa halkeilla.

Neopreenista tai tekonahasta valmistetut suojat voidaan harjata tai huuhdella käytön jälkeen.

Satulahuopa voidaan harjata puhtaaksi käytön jälkeen ja jätetään kuivumaan ilmavasti, mikäli se on kostunut. On tärkeää pitää satulahuopa puhtaana ja se tulee pestä ja vaihtaa tarpeeksi usein, jotta hevonen ei saa hiertymiä ja paukamia selkäänsä satulan alle

Ohjeet suitsien putsaamiseen ja rasvaamiseen

  • Aloita irrottamalla suitsien osat toisistansa.
  • Puhdista kaikki nahkaosat kevyesti kostutetulla sienellä, jossa on hieman satulasaippuaa. Pidä huoli, ettet käytä liikaa vettä. Mikäli käytät glyseriinisaippuaa, kostuta saippua ja käytä kuivaa sientä.
  • Anna nahan kuivua
  • Rasvaa tai öljyä suitsien osat.
  • Kiillota soljet ja puhdista kaikki reiät.
  • Pese ja kuivaa kuolaimet .
  • Kokoa suitset.

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.