Heijastimet

Heijastinten käyttö on erittäin halpa henkivakuutus. Jo hämärässä ilman heijastimia liikkuvan kävelijän/ratsastajan havaitseminen vaikeutuu huomattavasti.

Pimeässä sinut huomataan vasta 20-30 metrin päästä. Jos sinulla on heijastin, matka kasvaa 100-125 metriin. Tässä voi olla kyse elämästä tai kuolemasta. Muista myös, että lumisade, sade tai märkä vaikeuttaa näkyvyyttä ennestään.
Laissa ei ole määrätty että sinulla on oltava heijastimia hevosella tai itselläsi ratsastaessasi. Jos ajat hevosta kärryllä, sinulla on oltava valo, jossa on valkoinen loiste eteenpäin ja punainen taaksepäin. Lisäksi sinulla on oltava oranssit heijastimet kärryn sivuissa ja kaksi punaista heijastinta takana.

Testeissä on todettu, että alas sijoitetut, liikkeessä olevat heijastimet havaitaan parhaiten. Heijastimen paras paikka on siis hevosen jaloissa. Mitä enemmän heijastimia sinulla on, sitä paremmin näyt. Myös itselläsi on hyvä olla heijastimia. Mitä suurempi heijastinala, sitä parempi näkyvyys!

Hevosilla on myös tarhassa ollessaan hyvä olla heijastimia loimissa ja/tai riimuissa. Mikäli hevonen pääsee karkaamaan , pienenee onnettomuuden riski pimeällä tällöin selvästi.

Ehdotuksia heijastimista ratsastettaessa liikenteessä;

  • Jalkaheijastimet, vähintään 2, mutta mieluiten 4- näkyvät hyvin molemmilta puolilta
  • Ratsastusloimi heijastimilla – näkyy hyvin sekä edestä että sivuilta.
  • Rintaremmiheijastin – näkyy hyvin sekä edestä että sivuilta.
  • Ratsastajalla tulee olla vähintään heijastinliivi ja mielellään myös otsalamppu.

Vinkki!

Mikäli loimissa tai muissa varusteissa ei ole heijastimia, voit suihkuttaa erityistä heijastinsuihketta kankaalle tai suoraan hevosen karvaapeitteeseen. Päivänvalossa suihke ei näy, mutta pimeällä valo heijastuu suihkeesta.

Muista myös että heijastimen elinikä on noin 3 vuotta. Jos heijastin on alttiina kulutukselle esim. hiekka ja sora, heijastimen elinikä lyhenee. Voit testata heijastimen toimivuuden ripustamalla sen uuden heijastimen viereen pimeaan huoneeseen ja valaisemalla sitä taskulampulla noin 4 metrin etäisyydeltä. Mikäli vanha heijastin on huomattavasti heikompi kuin uusi, olisi syytä ostaa uudet heijastimet.

Spara

Yksikään tuote ei vastaa valittuja suodattimia.